maanantai 2. joulukuuta 2013

1. On aika sytyttää kynttilä

Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta löytyy mitä osuvammin kynttilä. Mikä muu voisi paremmin aloittaa joulukuun kuin adventtisunnuntai kynttilöineen. Kun olin pieni, lapsuudenkodissani joulutavaroista kaivettiin aina ensimmäisenä esiin kuparinen adventtikynttelikkö. Tuo joulun aloittaja oli elämää nähnyt. Sen kyljissä ja mutkissa makasi useiden joulujen steariinia, vaikka äiti kynttelikköä kuinka huolsi ja hoivasi.Kun muutin omaan kotiin ja tuli ensimmäinen joulu, ostin kaupasta lähes vastaavanlaisen kynttelikön. Kuparia se ei tosin ollut nähnytkään, vaan oli jotakin halpaa punaiseksi maalattua peltiä.
 

 Tänä jouluna päätin tuunata omat adventtikynttiläni. Kaupasta löytyi sopiva paketti eri korkuisia ja paksuisia kynttilöitä sekä nastapäiset numerot kynttilöitä koristamaan. Lähtökohdaksi kynttilöiden somistamiselle otin sen, että halusin tehdä kynttilöistä asetelman, joka olisi aito sekoitus omaa makuani eli sopivan simppeliä ja pikkuisen romanttista tunnelmaa sekaan.

Solmin kynttilöiden ympäri erilaisia nauhoja, naruja sekä pitsejä. Testailin myös erilaisia alustoja. Yhdeksi tärkeäksi kriteeriksi matkan varrella nousi kynttiläasetelman siirrettävyys. 

Kaapista silmiini osui ihastuttava lasinen kakkulautanen (puolivuotishääpäivälahjamme), joka sai arvokkaan tehtävän jouluasetelman kotina. Kynttilöiden ympärille laskeutui yksi kotimme lukuisista kransseista.

 Nyt on kynttilä sytytetty ja kauniisti liekki lepattaa. Ensi jouluna taidan valita sikermän eri värisiä pöytäkynttilöitä tähän asetelmaan. Vai miltä kuulostaisi kuparisella tarjottimelle neljän kynttilän sikermä liilan, oliivinvihreän ja luumunpunaisen väreissä...Mukavaa joulukuun ensimmäistä itse kullekin! Huomenna taas tavataan.2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei!

Ovatko narut ja kranssit tulenkestävää tavaraa, vai oletko vain erittäin tarkkana näiden kanssa?

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Hei, hyvä kysymys! Elävän tulen kanssa kun ei voi olla kuin vain varovainen. Tulenkestävää materiaalia ne eivät ole. Kuva kuitenkin hämää eli kynttilät ovat kaikki melko korkeita eli etäisyys naruun sekä kranssiin on pitkä. Toki palovaara on siltikin olemassa. Emme polta tätä asetelmaa kuin valvovan silmän alla.