tiistai 3. joulukuuta 2013

2. Omaa taidetta pukinkonttiin


Kakkosluukusta piti avautua jotakin ihan muuta kuin tämä herra. Kuitenkin tämä kruunupää on saanut minut niin hyvälle mielelle, että päätin esitellä hänet teille jo tänään:

Kehyksissä on tyttäreni isänpäiväkorttiluomus. Heti kortin nähtyäni päätin hommata sen arvon mukaiset kehykset, jotta kuva pääsisi kotimme seinälle.Ne jotka tämän perheen iskän tuntevat, saattavat nähdä kuvassa lievää yhdennäköisyyttä. Kruunua hän ei toki käytä. Ainakaan julkisesti...

Vaikka joulumamma olenkin, niin lahjojen keksiminen kaikille kilttinä vuoden aikana olleille on välillä haastava juttu. Meidän perheen prinsessat ovat kovin tuotteliaita taiteilijoita. Melko usein teoksissa on ainesta suuriin läpimurtoihin taiderintamalla. Äkkäsinkin juuri, että näitä onnistumisia kannattaa jakaa muillekin. Kun teokset laittaa kehyksiin, on kokonaisuus hetkessä viimeistelty. Kaupasta kehyksiä voi välillä saada aivan sikahalvalla, nuokin isot kultareunaiset kehykset maksoivat vain runsaat 7 euroa.

Mikä onkaan sen ihanampaa kuin saada pukinpussista oman kummilapsen tai lapsenlasten teokset kehystettyinä. (Meidän kehystetyistä jutuista tuli vain niin hitsin hienoja, etten taida raaskia niistä luopua.)


Vaatehuoneen perällä on vanhempieni hartaasti säästämä pussi, jonka reunat nitisevät liitoksistaan. Pussi on täynnä omia taideteoksistani lapsuudesta sekä luovasta nuoruudestani. Isännän joululahjapaketin sisältö taitaakin tänä vuonna löytyä kyseisestä pussista. Kullalla kehystettynä, totta kai. Ja palautukseen lähtee miehen hartaasti toivoma pöytälätkä...

p.s. Lasten taideteoksista on aineksia myös joulukortteihin. Tyttäreni oli tehnyt niin hienon kettumaalauksen, että mahdollisesti skannaan kuvan ja vien sen kuvankäsittelyohjelmaan tekstien lisäystä varten. Ja kappas, joulukortti vuosimallia 2013 saattaa ollakin siinä.


Ei kommentteja: