Hyvää itsenäisyyspäivää!
Itsenäisyyspäivän menu:
Alkuun
Kuohujuoma ja pähkinäsekoitus
Keskelle
Kaneliset pyörykät (alkuperäisohje kirjasta Apukokin keittokirja) ja tsatsiki
Kaneliset pyörykät:
1 muna
400 g jauhelihaa
(erityisen maistuvat pullat syntyvät lampaanjauhelihasta tai riistajauhelihasta)
1 rkl kermaa/kermaviiliä/jogurttia tms. maitotuotetta (ei kuitenkaan maitoa)
(erityisen maistuvat pullat syntyvät lampaanjauhelihasta tai riistajauhelihasta)
1 rkl kermaa/kermaviiliä/jogurttia tms. maitotuotetta (ei kuitenkaan maitoa)
1.5 tl suolaa
1 tl kanelia (reippaamminkin saa laittaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
kuivattua minttua oman maun mukaan
- Sekoita ainekset yhteen. Olen huomannut saavani parhaan lopputuloksen, jos pyöräytän aineet yhteen sauvasekoittimelle. Sen vuoksi en laita taikinan sekaan lainkaan korppujauhoja. Pullat pysyvät koossa ilman sitäkin.
- Pyöräytä pullat ja paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki! Nämä pullat ovat myös lasten makuun.
- Pyöräytä pullat ja paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki! Nämä pullat ovat myös lasten makuun.
Pyörykät tarjoan itse uunijuuresten ja tsatsikin kera. Nam!
Tsatsiki:
Hyvä ohje löytyy mm. täältä
Jälkipalaksi
Maukkain suklaakakku ikinä, kurkkaa ohje täältä
Tämän kakun juju on vasta loppuvaiheessa lisättävässä suklaarouheessa.Toimii!
Ja erityisen hyvin vasta toimiikin vaniljajäätelön kera.
Tämän kakun juju on vasta loppuvaiheessa lisättävässä suklaarouheessa.Toimii!
Ja erityisen hyvin vasta toimiikin vaniljajäätelön kera.
Aivan lopuksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti