lauantai 7. joulukuuta 2013

6. Illanistujaisten makupalat


Hyvää itsenäisyyspäivää! 
Itsenäisyyspäivän kunniaksi vinkkaan sinulle muutaman lempireseptini, jotka syntyvät nopeasti myös kiireessä. Nämä reseptit ovat siitä mukavia, etteivät niiden raaka-aineet ole kummoisia, vaan mausteet ja tekotapa tekevät näistä resepteistä maistuvat. Kenties tänäänkin eväät näiden tekoon löytyvät sinun kaapistasi.

Itsenäisyyspäivän menu:

Alkuun
Kuohujuoma ja pähkinäsekoitus
Keskelle
Kaneliset pyörykät (alkuperäisohje kirjasta Apukokin keittokirja) ja tsatsiki

Kaneliset pyörykät:
1 muna
400 g jauhelihaa
(erityisen maistuvat pullat syntyvät lampaanjauhelihasta tai riistajauhelihasta)
1 rkl kermaa/kermaviiliä/jogurttia tms. maitotuotetta (ei kuitenkaan maitoa)
1.5 tl suolaa
1 tl kanelia (reippaamminkin saa laittaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
valkosipulia oman maun mukaan
kuivattua minttua oman maun mukaan

- Sekoita ainekset yhteen. Olen huomannut saavani parhaan lopputuloksen, jos pyöräytän aineet yhteen sauvasekoittimelle. Sen vuoksi en laita taikinan sekaan lainkaan korppujauhoja. Pullat pysyvät koossa ilman sitäkin.
- Pyöräytä pullat ja paista uunissa 225-asteessa noin 10 minuuttia
Vinkki! Nämä pullat ovat myös lasten makuun.

Pyörykät tarjoan itse uunijuuresten ja tsatsikin kera. Nam!
Tsatsiki:
Hyvä ohje löytyy mm. täältä

 Jälkipalaksi
Maukkain suklaakakku ikinä, kurkkaa ohje täältä
Tämän kakun juju on vasta loppuvaiheessa lisättävässä suklaarouheessa.Toimii!
Ja erityisen hyvin vasta toimiikin vaniljajäätelön kera.

Aivan lopuksi



Ei kommentteja: