keskiviikko 4. joulukuuta 2013

3. Millä paketin koristaisin? Mitä sen sisään laittaisin?Kun ulkona lumi leijaa ja talo on hiljainen, on aika aloittaa joulutontun puuhat. Kädessä kaulin, piparimuotit ja massapaketti hiivin alakertaan ja aloitan työn. Kaulin, käännän, kaulin ja painan massaan erilaisia kuvioita piparimuoteilla. Syntyy iso kasa herkkupaloja pakettien somisteeksi, kranssien koristeiksi, ikkunaan ripustettavaksi tai päiväkodin tädeille lahjaksi. Uskokaa tai älkää, väsyneenä kauliminen on todellista hermolepoa. Suurta taitoa hommassa ei tarvita, vain oivallusta. 

Kaapissani ei ollut ainuttakaan pitsiliinaa, ennen kuin vuosi sitten intouduin tekemään tätä ns. köyhäin porsliinia. Mutta nytpä niitä liinoja jo löytyy. Pitsiliinan metsästykseen pitää sinunkin ryhtyä, jos haluat kuvioida omat tekeleesi. Kun massalevy on kaulittu tasaiseksi, laita pitsiliina levyn päälle ja rullaa kevyesti päältä kaulimella. Kuvioitu massapinta on valmis.


Mutta mitä joulupakettiin laittaisin? Ihanin kahisevaan kultapaperiin pakattava lahja olisi yhteinen aika. Kuka laittaisi meidän perheelle pakettiin yhteisretken eväiden kera lähimetsään? Ystävätterelle pakkaisin laatusuklaata tai lähellä tuotettua kuohujuomaa (sellaistakin on, usko tai älä) ja haluaisin taata hänelle niiden kera ihanan jalkakylpyhetken. Ja koiralle oma luu, sellainen maukas ja oikein kovasti joka paikkaa tahraava, siitä se hauhau nauttii. Entä itselleni? Niin. Sitä pitää vielä miettiä...

Mitä tuo käyttämäni massa oikein onkaan? Tuotemerkillä ei ole väliä, pääasia että massa on askartelukäyttöön tarkoitettua itse kuivuvaa askartelumassaa. Toisin sanoen massa ei tarvitse kuivuakseen uunia, vaan vain vajaan vuorokauden aikaa kuivua jonkin alustan päällä. Omat massani olen ostanut aluksi askarteluliikkeestä, viimeisimmät paketit huomattavasti halvemmalla paikallisen marketin paperitarvikeosastolta.

Se on heipat joulusvengin tahdissa eli:2 kommenttia:

Iloinen murmeli kirjoitti...

Kokeilin myös samaa ideaa - toimii helposti myös lasten kanssa. Päädyimme ripustamaan kynttelikköön tuotoksemme!

kuuset koristeissa ja koristeet ripustettu kynttilöihin

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Hei Iloinen murmeli, mukava että olet löytänyt blogiini! Nuo köyhäin miehen porsliinit ovat yllättävän monikäyttöisiä. Itse haaveilen vielä tekeväni katosta roikkuvan havukranssin, joka saisi kannettavakseen kaunista silkkinauhaa kera noiden porsliini-ihanuuksien.