lauantai 14. joulukuuta 2013

14. ja 15. Lumiukko


Kun jouluun on vielä puolitoista viikkoa aikaa, on aika kääntää ajatukset kohti jouluaattoa. Jouluaaton kohokohta on jo lapsuudesta saakka ollut Lumiukko-elokuva, joka näytetään vuosi toisensa jälkeen aina ennen joulurauhan julistusta.

Tunnetko sinä lumiukon tarinan? Tarinassa pieni poika säntää tekemään tuoreesta lumesta lumiukkoa. Illan tullen lumiukko alkaa elää omaa elämäänsä ja tutustuu pojan kanssa ihmisten elämään. Poika pääsee lumiukon matkassa tapaamaan muita lumiukkoja ja itse joulupukkia. Loppuhuipennusta en elokuvasta paljasta, jos onkin niin, että tarina on sinulle täysin uusi.


Olen onnekkaasti saanut käsiini Lumiukko-aiheista tavaraa. Eräänä jouluna törmäsin jossakin kaupassa Lumiukko-peltirasiaan, joka oli täynnä voilla leivottuja ihanuuksia. Siskoni puolestaan lahjoi minua toisena jouluna kuvassa näkyvällä upealla keräilylautasella, Lasten synnyttyä meille on myös rantautunut kyseinen elokuva ja sama tarina kirjana. Tänäkin vuonna aloitimme tyttöjeni kanssa joulusesongin katsomalla Lumiukkoa. Mutta vaikka meillä elokuva onkin omasta takaa, parhaimmalta sen katsominen tuntuu nimenomaan jouluaattona ja juuri ennen puolta päivää.

Lumiukko on vuonna 1982 valmistunut brittiläinen animaatioelokuva. Netin syövereissä kerrottiin, että Suomessa elokuvaa on näytetty joka joulu vuodesta 1992 lähtien. Ensi kerran meitä suomalaisia hemmoteltiin elokuvalla vuonna 1983.

Elokuvassa tärkeässä roolissa on sen kaunis tunnuskappale. Walking in the air:in tahdeissa toivotan sinulle mukavaa viikonloppua.

Upea Lumiukko-kohtaaminen oli meidän perheelle muuten Turussa, torin laidalla. Paikallisen Sokoksen jouluikkunassa seikkaili tänä jouluna Lumiukko ystävineen. Kannattaa mennä kokemaan ja näkemään, jos liikut kulmilla.

p.s. Miksi viikonloppuna on tuplaluukku? Täällä on kädet täynnä töitä. Rakennamme ystävän kanssa kovasti Unelmapajaa, joka esittäytyy pian täälläkin. Luukussa 16 taas tapaamme.


Ei kommentteja: