maanantai 23. joulukuuta 2013

23. Suolaista ja makeaa

Suolaisen ja makean liitto on täydellinen. Näin on erityisesti jouluna. Kyllästyneenä saapastelin joulusuklaahyllyn edessä ja päätin aikani ihmeteltyäni tehdä itse meidän perheen joulusuklaat. Vai pitäisikö pikemminkin sanoa: Päätin tuunata suklaata.


Tuunattua suklaata Kanivinon tapaan:

- Sulata pari levyä suklaata
- Suklaan sulaessa laita kuppiin odottamaan pähkinäsekoitusta, rusinoita, lakunpaloja, keksimurua tms. omaan makuun sopivaa
- Kaiva halutessasi kaapista mukaan myös isokiteistä suolaa
- Levitä sulanut suklaa leivinpaperille
- Levittele pähkinät ja muut ihanuudet suklaamassan päälle, älä unohda suolahippusia
- Anna suklaan kovettua ja leikkaa tai murra sen jähmetyttyä suklaa annospaloiksi

Tätä suklaata voi tehdä vaikkapa niistä konvehtirasian pahoista suklaista. Kun sekaan laittaa kaikkea hyvältä maistuvaa, pahojen konvehtien maku on pian historiaa. Meidän joulusuklaassa on muuten seassa autonrenkaita (eli täytelakuja, jotka näyttää ihan renkailta). Kolmevuotiaan mukaan suklaa näyttää ihan ällöltä eli taitaa vanhemmat saada syödä suklaan ihan ilman pikku apureita.

Yksi yö jouluun on. Sen laskin aivan itse juuri, kun näin suklaakasan makoisen...



Ei kommentteja: