tiistai 10. joulukuuta 2013

10. Prinsessalle kassi

 
Meidän perheessa avataan päivittäin lukuisia joulukalentereita. Kalentereista eniten äidin mieleen on partiolaisten joulukalenteri, jonka upea kuvamaailma tempaa mukaansa joulun tarinaan. Lapsille mukavin joulukalenteri taitaa olla meidän tulitikkuaskikalenteri. Isommat tytöt avaavat kalenterin vuoroaamuin. Kalenterista on tänä vuonna jo avautunut kyniä, suklaata, kirja, joulutaulu ja tänä aamuna kolme ja puolivuotias perheen prinsessaisin neiti sai sieltä kuvassa näkyvän kassin. (Pakko mainita, etteivät edellä luetellut asiat toki mahdu kalenterin sisään, vaan tulitikkuaskeissa kerrotaan vinkit päivän lahjan löytymiseksi.)

Lasten kasseissa on usein ongelmana se, että ne ovat liian pieniä. Tarkoituksella ompelinkin tästä kassista normaalia pitkulaisemman, jonka ansiosta tähän maatuskakassiin voi sujauttaa mukavan määrän leluja pelkäämättä että ne tipahtavat heti ekassa mutkassa. Kassissa on vain yksi kahva, jotta se pysyy paremmin vaihdikkaassa menossa mukana. 

Kultainen maatuska on painettu kankaaseen kullanvärisellä tekstiilivärillä. Kuvio puolestaan on saatu aikaan valmiilla maatuska-aiheiselle sabluunalla. Hyvin varustetuissa askarteluliikkeissä on sekä värejä että sabluunoita tarjolla mukava määrä. Kankaana kassissa on käytetty tukevia pellavasekoitetta, jonka ansiosta kassi on ryhdikäs tyhjänäkin.Pellava on kaikin puolin ihana materiaali. Olen tänä jouluna jo ommellut lahjapusseja pellavasta ja painanut pussien kylkeen erilaisia kuvioita. Persoonallisen lahjan saatkin aikaan käyttämällä erilaisia kankaisia pussukoita. Olenpa kuullut perheistä/suvuista, joissa ei enää lainkaan pakata lahjoja kertakäyttöisiin lahjakääreisiin, vaan paketit sujautetaan kankaisiin pusseihin. Pussit siis kerätään joulun jälkeen talteen ja uusiokäytetään kerta toisensa jälkeen tulevina jouluina. Hyvä ajatus kerrassaan!

Ei kommentteja: