Tämän syksyn herkkupöytään, oli sitten kyseessä tulevat pikkujoulut tai muut illan istujaiset, meillä katetaan tuttuja makuja uudessa muodossa. Lusikkaleivät saavat sisäänsä Nutellaa ja ne ovat muuttaneet väriään vaaleista tummiksi. Tumma suklaa saa kookoshunnun päälleen ja mantelit saavat mausteisen makunsa chilistä.
Chilimantelit
3 dl kuorimattomia manteleita
1 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
TEE NÄIN: Sekoita mausteet ja öljy sekaisin. Kaada mausteseos manteleiden päälle, varmista että kaikki mantelit saivat mausteseoksen ylleen. Paahda uunissa 165-asteessa (välillä käännellen) n. 15 min. ajan.
Kaakaolusikkaleivät
200 g voita
1.5 dl sokeria
1.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 dl vehnäjauhoa
1 tl soodaa
Täytteeseen Nutellaa tai sen tyyppistä suklaalevitettä
TEE NÄIN: Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sulanut rasva ja muut aineet keskenään. Tee taikinasta syväpesäisellä lusikalla lusikkaleipiä. Paista uunissa 175-asteessa n. 10 minuuttia uunista riippuen. Anna lusikkaleipien jäähtyä ja täytä ne Nutellalla. Perinteisesti lusikkaleivät kieritetään hienossa sokerissa ennen tarjoilua, mutta voit käyttää kattauksessa tehokeinona myös sitä, että osassa pikkuleipiä on sokerikuorrutus, osassa ei.
Kookossuklaa
150 g tummaa suklaata
1 – 2 rkl kookoshiutaleita
TEE NÄIN: Sulata kattilassa suklaa. Levitä se kuumana leivinpaperille. Ripottele päälle oman makusi mukaan kookoshiutaleita. Anna suklaan kovettua. Murra valmis suklaa suupaloiksi.
(Kuvausastiat ja liina HR-Living)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti