keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Minilomalle silmälle sopivaan miljööseen


Viime talvena vietettiin miehen kanssa joulumarkkinaviikonloppua Tallinnassa. Markkinat sinänsä olivat pettymys, mutta majoitus oli sitäkin ensiluokkaisempi. Ajattelin teille tästä vinkata, sillä kaltaiselleni sisustuksista energiaa saaville majoitus on mitä parhain.


Kyse on St. Petersbourg hotellista pienen mäennousun päässä Tallinan vanhan kaupungin toriaukeamalta. vanhaa charmia, sellaista Hercule Poirot-henkistä tyylikkyyttä huokuva hotelli oli suorastaan ylellinen petivaatteita myöden. Jo heti tuulesta ja tuiverruksesta sisään astuttuamme meitä palveltiin kuin arvovieraita. Suomalaisen on vaikea ottaa yletöntä kohteliaisuutta osakseen, mutta tuolla hotellissa sitä osasi vain nauttia hyvästä palvelusta.

Ainoa miinus hotellin kattosaunalle, jonka miljöö oli suomalaiselle mökkielämään tottuneelle liian kotoinen sisustukseltaan. Olisin sinnekin kaivannut jotakin tyylikkyyttä ja ennen kaikkea kosteita löylyjä. Näköalat kattojen päälle olivat kuitenkin ihastuttavat. Mukavaa oli kuitenkin se, että saavuttuamme hotelliin meiltä tiedusteltiin halukkuutta privaattilöylyihin, ilmaiseksi.
Huoneissa oli myös samaa tyylikkyyttä kuin hotellin yleisissä tiloissa. Taljamainen torkkupeitto ja muut huoneen tekstiilivalinnat sopivat talon vanhaan tunnelmaan. Huone oli tilava ja erityismainintana ikkunan leveät erkkerit, joissa istuen oli mukava siemailla kuohuvaa ja katsella hiljaisen kadun muutamia ohikulkijoita.Huoneessamme oli myös tilava oleskelualue. Tästä oli erityisesti iloa, sillä samaan aikaan kaupungissa olleet ystävämme kävivät  piipahtamassa skumppalasillisella illallisen jälkimainingeissa.Hotellin kerrosauloissa oli isoja kuvatulosteita lasille. Aulatiloissa oli yllätyksellisiä valaisimia, veistoksia ja esineitä unohtamatta biljardipöytää ja erilaisia puisia pelejä. Kuvaavaa näille kaikille sisustukseen sopiville elementeille oli se, että ne näyttivät laadukkailta. Missään ei ollut silmään pökkäävää tyyliltään täysin erilaista esinettä.
Koko hotellin sisustuksessa oli sitä jotakin. Pientä, ja paikoin suurtakin, luksusta, laadukkuutta, meille kiireistä arkea eläville aviopareille. Heräsimme St. Petersbourgissa Suomen itsenäisyyspäivänä sateen hakatessa ikkunaa. Oli aika mahtava tunne kun huomasimme kattojen päällä tuulessa liehuvat siniristiliput. Luultavammin siellä kattojen takana oli Suomen suurlähetystö lipputankoineen.

Mainittakoon vielä, että  hotellin alakerran aamupala oli todella laadukas ja palvelu koko hotellissa ensiluokkaista. Tämän reissun jälkeen oli hyvä palata arkeen taas kiinni. Haaveissa on aikuisten reissulle ensi kerrallakin varata sama hotelli. Lasten kanssa, varsinkin pienten kärryissä istuvien kanssa, suosittelen valitsemaan hissillisen hotellin.

Ei kommentteja: