maanantai 24. lokakuuta 2016

Usko tai älä, tästä se joulu alkaa!


Tervetuloa jouluiseen kylään meille! Kuukausi sitten sain yhteydenoton Kotiblogit-lehdestä ja ehdotuksen, josko lähtisin lehden joulunumeroon mukaan. Jouluihmisenä huomasin heti innostuvani aivan suunnattomasti.Omaan jouluuni kuuluu olennaisena osana kynttilöiden, mausteisten makujen lisäksi valmistauminen joulun aikaan pienillä diy-projekteilla. 
Tänä jouluna meidän kodin joulukuusi saa oksilleen uusia koristeita. Styroxpallojen ympärille kieputettu trikookude ja jopa matonkuteeksi revityt vanhat farkut ovat sellaisia pika-askarteluja, mutta yllättävän kivan näköisiä. Samalla tyylillä voi päällystää vaikka ne kodin rumimmat joulupallot.

Olen jo nyt virittäytynyt (salaa) joulutunnelmaan keräämällä metsälenkeiltä maljakkoon havunoksia. Havut ja käppyrät kuivuneet oksat istuvat joulukattauksiin ympäri koko joulusesongin.

Jokaisessa kodissa on varmasti joku kestosuosikki, koriste tai vaikka joulutaulu, joka nostetaan esille vuodesta toiseen. Lapsuudenkodissani näitä kestosuosikkeja oli iso laatikollinen ja niiden kanssa loihdittiin samanlainen joulutunnelma vuodesta toiseen. Meidän perheen joulukoristesuosikki on joitakin vuosia ollut vanhasta kirjasta tehty paperikranssi. Tuo kyseinen koriste tuntuu vain paranevan vanhetessaan, kun sen pinta vain tummenee vanhetessaan. Ohjeen kranssiin löydät täältä. 

Jo vuosien ajan meillä on somistettu lahjapaketteja puolestaan itsekovettuvalla massalla. Koristeiden tekeminen on sellaista sopivaa äitilapsipuuhaa. Massaan painamme kuvioita perinteisillä piparkakkumuoteilla, valmiiden sydämien ja tähtien pintaa puolestaan kuvioimme pitsiliinan avulla painamalla hellästi liinaa kuvion pintaan.Viime joulun yksi the hitti oli alla olevan kuvan auto, joka kuljettaa katollaan joulukuusta. Löysin oman autoni nyt syksyllä erään sisustusliikkeen poistomyynnistä. Tänä jouluna vastaavaa joulukuusiautoa näyttää olevan muutamalla merkillä myynnissä. Tuollaisen autoasetelman voi toki kuka tahansa itsekin rakentaa pikkuauton ja tuoreen havunoksan kera.Olen innostunut jouluna myös tuunaamaan makuja. Kuvien chilimantelit ovat sellainen suloinen suolaisen ja makean liitto. Niiden ohjeen aion jakaa blogissani tässä pian.

Kotiblogien joulunumero 2016 ilmestyy 25.10.2016.

Kuvan astiat, kynttilänjalat ja aterimet ovat HRLivingin mallistosta, sisustustaulu puolestaan KeyLivingin Kirsi Ylä-Ilomäen maalaama. Taulu sopii meidän kotiin kuin nakutettu. Sydän.

Ei kommentteja: