perjantai 31. tammikuuta 2014

Kiukkuisen mamman perjantaikesytys

Mitä jokainen järjissään oleva mamma tarvitsee tasaisesti? No unta. Suklaata, juoruja ja vähän liikettäkin. Kun tuo paletti on epätasapainossa, alkaa ärrimyrryily. Kuten täällä tänään.

Päätin antaa perjantaikänkkikselle potkut ja kaivoin kaapista mehulingon. Sen pölyisyydestä päätellen tämä kaikki minussa asunut sairaus johtuu tasan tarkkaan terveellisen mehun puutteesta. Ja tämä ei ole sitten mikään mainospläjäys. Kuvan juomassa on upeat värit! Olisiko se toi oranssi meidän kodin tehoväri nyt keväällä? Värin salaisuus on kahdessa porkkanassa, yhdessä appelsiinissa ja sitruunassa sekä ah ei niin hyvältä maistuvassa varsisellerissä. Hyvin meni alas. Kesyynnyin hetkessä.


Pakkaspäivän iloksi lupasin askartelua. Jo pari viikkoa olen lupaillut prinsessan taikasauvaa, itse askarreltuna, meidän perheen pääprinsessalle. Pinterestistä on kiva mallikin jo yhdessä katsottuna, mutta eipä vieläkään hommaan ryhdytty. (Mikä kumma siinä on että joitakin tosihelppoja juttuja on vain pakko siirtää ja siirtää...).


Sen sijaan me leikkasimme ja teippasimme. Kauniit hartaudella valitsemani teipit eivät ole oikein ottaneet tulta alleen eli en ole keksinyt niille käyttötarkoitusta. Prinsessa olikin aivan innoissaan kun pääsi teippien kimppuun ja sai käyttää niitä Muumi-kuvakollaasin teossa.

 Mistäs tällaisia mainioita Muumi-kuvia sitten löytyy? Hulluna hamsterina olen tottahan toki säilyttänyt vuoden 2011 Muumi-perhekalenterin, josta leikkasimme kuvat seinää koristamaan. Kaapista löytyi myös seinäkalenteri vuodelta 2005, aiheena Martta Wendelinin kuvat. Mitähän niistä keksisin?

 Oli muuten huvittava lukea perhekalenteria vuodelta 2011. Kalenterissa oli jokaiselle perheenjäsenelle oma sarakkeensa, jopa koiralle. Tammikuussa merkintöjä oli vaikka kuinka. Sitten hiipui. Läpi vuoden koti-insinööri oli merkinnyt omat humppamenonsa, muilla, jopa koiralla, oli sarakkeet tyhjää täynnä. Kunnes joulukuussa luki: Joululoma alkaa! Olikohan tuo vuosi jotenkin erityisrankka...sen kun muistaisi.

 Saihan se terveysmehu hyvän kyytipojan, melkein vastaleivotun pullan eilisillalta. Nam.

Ei kommentteja: