tiistai 7. tammikuuta 2014

JuhlajuttujaMeidän nuorin neiti on nyt yksivuotias. Viikonloppu meni pientä ilopilleriä juhlien ja vieraita kestiten. Viime postauksessa ollut epäonnistuneen näköinen porkkanakakku maistui tositaivaalliselta. Makeaa oli, mutta samalla suklaaherkkujen jälkeen ah niin ihanan raikasta. Yläkuvassa näet, miltä kakun olisi pitänyt näyttää. Alla on aikaansaannokseni. Mutta niinhän se menee että moni kakku päältä kaunis. Minä lähden aina mausta liikenteeseen....Jos klikkaat ylimmäistä kuvaa, saatat saada kuvasta kopsattua porkkanakakun ohjeen.


Kakun päällä on nykyinen vakiokoristeeni. Toki sen liput ja nauha vaihtuvat teeman mukaan, mutta tämä viirinauha on helppo toteuttaa. 

Tarvitset vain kaksi puutikkua. Kuvassa on käytetty syömäpuikkoja, kesällä meidän kakun päällä seisoi kaksi puista grillivarrasta. Voit tehdä viirit monella tapaa. Kuvassa ne on tehty kuvioteipistä, joka on ensin teipattu naruun. Teippauksen jälkeen teipit leikataan saksilla haluttuun malliin. 

Olen taitellut viirejä myös paperista. Voit liimata paperit vastakkain nauhaan siten, että naru jää vastakkain taitettujen papereiden yläreunaan. Laita paperien väliin täppä liimaa ja paina ne yhteen. Jos et ole valmiiksi leikannut paperista haluamasi mallista, voit muotoilla paperia myös liimauksen jälkeen. Valmis viirinauha kiinnitetään napakoilla solmuilla puutikkuihin. Sen jälkeen tikut ovat valmiit kakun päälle aseteltaviksi.Lapsivieraiden iloksi yksivuotissynttäreillä huhuilivat pöllöt. Olin virittänyt jouluvalonauhaan osan pöllöistä. Kuvassa olevat pöllöt on puolestaan täytetty nameilla. Lapsivieraat saivatkin kukin etsiä ruokailutilastamme oman pöllönsä.

Pöllöt on simppeli tehdä. Tarvitset vain wc- tai talouspaperihylsyjä. Päällystä hylsyt paperilla. Päällystämisen jälkeen paina hylsy littanaksi ja taita hylsyn molemmat päät kuten kuvassa. Liimaa pöllolle silmät (ensin silmänpohjapaperi, sen jälkeen silmä) sekä nokka. Narun kiinnitin teipillä pöllön sisälle.Kanivinon joulukalenterista tuttu POMPOM pääsi vihdoinkin arvoiselleen paikalle. Nimittäin ruokapöydän kuningattareksi yhdessä jouluksi ostamieni paperipallojen kanssa. Toki nämä pallot pääsivät pois paketistaan vasta yksiveejuhlien kunniaksi. Kuvakulma näyttää vähän hassulta, mutta koska ruokapöydän valo valaisi niin kauniisti palloja, päätin julkaista tämän otoksen.

Mukavaa viikkoa ja muistakaa rentoilla keskellä viikkoakin!

Ei kommentteja: