maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tujaus keltaista ja ripaus vaaleanpunaista...


 
...siinä ne tämän viikonlopun värit. Tykkään keltaisesta. Usein huomaan kaupasta valitsevani keltaisia kukkia, vaikka ei pääsiäisen aika olisikaan. Keltainen antaa energiaa.

Kanivinon talossa ollaan jälkijunassa. Ohrat tupsahtivat mullan alle itämään vasta viikonloppuna. Itämisaika 5 vuorokautta, luki paketissa. Kenties me ehdimme nähdä edes pari vihreää haituvaa pääsiäispyhinä.


Pääsiäistunnelmaa on ripoteltu taloon vasta ruokailutilaan. Kaapista käteen osui Marimekon Hedelmäpeli-kangas, joka on tähän asti palvellut verhona. Nyt se sai uuden tehtävän ruokapöydällä.

Käytän usein verhoja pöytäliinoina. Kanivinon kaapissa on runsain mitoin Marimekon verhoja. Niiden voimakkaan kuvioinnin ansiosta saa pöydän pintaan äkkiä ja helposti mukavaa tunnelmaa. Usein pöytäkattaus voimakkaasti kuvioidun liinan kera ei vaadi kuin astiat ja yksiväriset servetit kaverikseen.  

Helppoa siis. Sopii mulle. Ja kehtaa sitä pöytään laittaa muitakin verhoja kuin tuota yhtä merkkiä...Kannattaa kokeilla.Pihan kirsikkapuusta katkoin viikko sitten maljakkoon muutaman oksan. Aamuisin toiveikkaana katselen, josko silmut olisivat jo aunneet ja pohdin, näemmekö sisätiloissa pian kirsikan kukkia. Laitan kuvaa tulemaan, jos onni meitä potkaisee. Kirsikkapuun oksat saivat pääprinsessan ripustamat ja valitsemat koristemunat koristeekseen.
  
Tulevan viikon ohjelmassa on Kanivinon sairastuvan tyhjentäminen ja muun muassa ulko-oven kranssin somistaminen pääsiäiskuntoon. Kanivinon talo on Etelä-Pohjanmaalla, jossa trullitetaan vasta pääsiäislauantaina. Kummallista, sanoo turkulainen, joka meinasi lähettää lapset tänään virpomaan. Mutta nyt on onneksi vielä aikaa koristella ne virpomisvitsat.

Mukavaa ja energistä pääsiäisviikkoa! Toivottaa Kanivinon mamma, joka keitti äsken kananmunia punajuuren kanssa. Mutta ei tullut pinkkejä munia ei, vaan valkoisia.
Ei kommentteja: