perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kakkuvinkkaus!

 
Kukapa ei voisi irtokarkkeja vastustaa. En ainakaan minä.  
Meillä on vietetty juuri nelivuotisjuhlia ja varsinaisen synttäripäivän kakusta tuli oikea karkkikimara. Idean kakkuun sain Aarteita-blogista, kiitos vain Kirsille vinkistä. Toki hänen kakkunsa oli tositosipaljon hienompi. Siitä huolimatta olen omaankin suoritukseeni ylityytyväinen. Vinkkaanpa teille siis, kuinka taiot vastaavan. Tämähän toimisi esimerkiksi pääsiäisenä hyvin. Kakun päälle vain kasa pieniä suklaamunia tai pääsiäisrakeita.

Kakkuna tässä on ihan peruspyöreä kakkupohja. Ota kuitenkin huomioon, että mitä isompi on kakun halkaisija, sitä enemmän tarvitset marsipaania/karkkimassaa kakun ympärille sekä karkkeja päälle. Täytä kakku normaaliin tapaan. Laita kermasta tai vaikka rahkan ja kerman sekoituksesta ohut kerros kakun pintaan. Se takaa sen, että päälle laitettava massa pysyy paikallaan (näin ainakin olen ymmärtänyt). 

Kauli karkkimassasta/marsipaanista pitkulainen suorakaiteen mallinen pala (toosiii pitkä). Kun pala on mielestäsi sopivan mittainen kiertämään kakun reunaa, laita se paikalleen. 

Itse kiepautin karkkimassasta kaulimani pitkän suikalaan paikalleen ja taitoin ylijäämämassan yläosaan reunaksi. Näin sain aikaan sen vaikutelman, että massa peittäisi myös kakun päältä. Sitten vain iso kasa karkkia kakun päälle. Mitä sekavampi seurakunta, sitä parempi ulkonäkö.

Tämä kakku oli ällömakeaa, mutta ah niin hyvää! 


2 kommenttia:

KirsiY kirjoitti...

IHANAA kun sain inspiroida jotakuta! Ihana kakkunen! :)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Kyllä todellakin oli inspiroiva kakku sulla. Uskon ja ymmärsin vieraiden kommenteista, että vastaavaa kakkua tehdään kohta muutamassa muussakin kodissa. :D