maanantai 24. helmikuuta 2014

Lahjat pussiinTässäpä sinulle yksi simppeli vinkki lahjakassin valmistamiseen. Lukaiseppa läpi, vaikka lahjojen antaminen ei olisi juuri nyt ajankohtaista. Tähän kannattaa palata vaikka myöhemminkin. Itse bongasin ohjeen jostakin ulkolaisesta blogista.
Tarvitset:

- paperia
- liimaa tai teippiä
- mahdollisesti pahvia tai kartonkia vahvistamaan kassin sisäpohjaa, riippuen pussin sisällön painosta
- narua, nyöriä, nauhaa tms. kassin kahvoiksi
+ pahvilaatikon tai muu  sopivan mallisen elementin, jonka avulla saat kassista haluamasi mallisen

Ohje:

1. Leikkaa paperi haluamasi kokoiseksi (koko määräytyy sen laatikon mukaan, jonka päälle paperia lähdet taittelemaan.)

2. Taittele paperi laatikon päälle, kuten paketoisit lahjaa. Varmista keskisaumaa tehdessäsi, että paperit menevät lomittain vain noin sentin matkalta. Kiinnitä taitos liimalla tai teipillä.


3. Leikkaa ylimääräiset paperit pois sekä kassin ylä- että alaosasta. Taittele kassin pohja. Liimaa se tai teippaa kiinni.4. Irrota kassiaihio laatikon päältä. Homma voi olla työläs, jos olet kovin tiukasti paperin kiinnittänyt laatikon päälle. 
5. Vahvista kassin taitteita (eli niitä taitoksia, jotka näkyvät paperissa otettuasi sen pois laatikon päältä. Tee sivuosiin taitteet. Taitteen saat parhaiten tehtyä taittamalla pohjan ensiksi etu- tai takapuolelle. Voit suruttaa painaa paperiin kunnon taittoviivat.
6. Taita kassin yläosan ylimääräiset paperit sisälle. Leikkaa ensin saman mittaiset viillot reunoihin. Jos paperia on runsaasti, käännettävää paperia ei tarvitse liimata kiinni.


7. Tee reiät kassin kahvoja varten. Kiinnitä kahvat.8. Halutessasi voit leikata pahvista tai kartongista kassin sisälle tukipohjan, joka vahvistaa kassin pitoa.


Jos käytät kassin teossa kovin ohutta paperia, laita paperi kestävyydeen takaamiseksi kaksinkerroin. Kuvan kassissa ei ole käytetty liimaa lainkaan, vaan hyödynsin kuvioteippiä sen teossa.


Nyt on kassi valmiina. Seuraavaksi alkaa sisällön metsästys. Lahjan saajana eräs 37 vuotta pian täyttävä rouva. Ihania tuoksuja, nautintoja kenties pussiin sujautan.Ei kommentteja: