keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Harmaan päivän iloksi
Väkersin lasten kanssa kodin piristysruiskeeksi keväisen oksan. Oma oksani on kukkakaupan oksa, mutta parhaimmat oksat löytyvät luonnosta, varsinkin jos onnistut jo bongaamaan pajunkissoja.

Oksalle ripustimme maalattuja massapalloja (niitä valkoisia, joista päiväkodeissa tehdään tipuja) . Massapallot on maalattu akryyliväreillä. Uskoisin että pallojen maalaus onnistuu myös vesi- ja peiteväreillä. Voihan palloihin myös piirrellä erilaisia kuvioita.


Kun pallot ovat kuivuneet, kiinnitä niihin narut. Ota avuksi neula, jolla saat tehtyä narua varten reiän palloon. Koska pallot ovat tosikeveitä, naruja ei tarvinnut liimata kiinni. Meidän pallot roikkuvat paperinarusta, mutta mielikuvitus on vain rajana pallojen ripustuksessa.

Helpoimmalla tässä väkerryshommassa pääset, jos kaapissasi on helmiä. Kun meillä oli saatu kuvissa näkyvä oksa valmiiksi ja kuvattua, lapset hakivat ulkoa uuden oksan ja ripustivat siihen paperinarusta roikkuvia puisia helmiä. Koto-lehdessä vastaavanlainen koristeoksa oli tehty huopapalloista.
Voit tehdä palloista myös nauhan.  Pallonauhan voisi kietaista vaikka ovikranssin ympärille. Onpa muuten kokeilemisen arvoinen juttu. Tuossa kokeilussa käyttäisin  naruna rautalankaa.

Koska kohti pääsiäistä mennään, oksalle voi ripustaa myös tyhjäksi puhallettuja kananmunankuoria. Sitäkin pitää vielä kokeilla...

Ei kommentteja: