keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Vinkkejä juhlakattaukseen

Böö! Meillä on juhlittu. Kakkosluokkalainen saavutti maagiset kahdeksan vuotta. Jihaa! Tarkoittaa muuten että olen yhtä monta vuotta ollut äiti. Onnea minullekin!

Juhlimme halloween-hengessä. Tämän postauksen jutut toimivat kuitenkin muunkinlaisten teemojen ympärillä.
Kattauksessa ja koristeluissa ohjenuorakseni otin huumorin ja hyvän mielen. Kaupasta ostetut lapsia hauskuuttavat karkit, kuten madot, hampaat ja hirviöt oli mukava laittaa kattaukseen esille näyttävästi. Onhan silmänilo jo puoli ruokaa.


Hihkuen lapset asettuivatkin pöytään. Vanhoissa laseissa majailleet madot ja muut yökötykset olivat kattauksessa näyttävästi esillä, kiitos kiiltävän lasin. Pääprinsessa juhli samaan aikaan ystävänsä kanssa omassa huoneessaan. Heidän herkkunsa pakattiin jo hyvissä ajoin vanhoihin lasipurkkeihin esille.
 
Turkulaiset sukulaiseni toivat viimeksi mukanaan pöydällä näkyvät vanhat Riihimäen lasipurkit. Koska herkkupöydässä oli kaiken kaikkiaan 13 eri sorttimenttiä (kyllä, luit aivan oikein...tiedän, typerää...), piti sipseillä ja raffeleille löytää joku kätevä vähän tilaa vievä astia. Korkeat lasipurkit olivat mitä parhaimpia juuri tähän herkkukauttaukseen. 


Olen muuten aika huoleton pöytäliinojen käyttäjä. Kun on kattauksen aika, säntään useimmiten kangasvarastooni ja nappaan sieltä sopivan kankaan pöydälle. Tällä kertaa pöydälle päätyi vanha ryppyinen lakana. Ryppyisyys oli tässä kattauksessa vain iso plussa.

 Pilleihin kiinnitin tulostamiani halloween-hahmoja. Kakkosluokkalaisella puolestaan oli hauskaa, kun hän kiinnitteli hassuja lappujaan herkkupurkkien kylkeen. Tarjolla oli muun muassa vihaisia maitohampaita sekä lieroja.


Halloween on monesti vain mustaa ja oranssia. Olin tyytyväinen, että lähdin rohkeasti tuomaan kattaukseen muitakin värisävyjä, jolloin kattauksesta ei tullut liian tukkainen, vaan pikimminkin iloisen raikas.p.s. Tuo kuvissa näkyvä valkoinen harso on lastenvaunujen kärpäsverkko!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tosi kiva kattaus :) Herttainen, pirteä ja raikas, kuitenkin IHAN halloween.

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Itsekin olin tyytyväinen raikkaaseen kattaukseen. Halloweenin ei tarvitse olla aina vain mustaa ja oranssia.