lauantai 15. marraskuuta 2014

Näin teet itse lahjapussukan


Joululahjoja on jo kertynyt Kanivinossa-talon kaappeihin. Siitä innostuneena aion laittaa illalla paperikassitehtaan pystyyn. Kertauksena siis minulle ja sinullekin viime keväänä julkaistu ohje lahjapussukan tekoon. 

Tarvitset:

- paperia
- liimaa tai teippiä
- mahdollisesti pahvia tai kartonkia vahvistamaan kassin sisäpohjaa, riippuen pussin sisällön painosta
- narua, nyöriä, nauhaa tms. kassin kahvoiksi
+ pahvilaatikon tai muu  sopivan mallisen elementin, jonka avulla saat kassista haluamasi mallisen

Ohje:

1. Leikkaa paperi haluamasi kokoiseksi (koko määräytyy sen laatikon mukaan, jonka päälle paperia lähdet taittelemaan.)

2. Taittele paperi laatikon päälle, kuten paketoisit lahjaa. Varmista keskisaumaa tehdessäsi, että paperit menevät lomittain vain noin sentin matkalta. Kiinnitä taitos liimalla tai teipillä.


3. Leikkaa ylimääräiset paperit pois sekä kassin ylä- että alaosasta. Taittele kassin pohja. Liimaa se tai teippaa kiinni.4. Irrota kassiaihio laatikon päältä. Homma voi olla työläs, jos olet kovin tiukasti paperin kiinnittänyt laatikon päälle. 
5. Vahvista kassin taitteita (eli niitä taitoksia, jotka näkyvät paperissa otettuasi sen pois laatikon päältä. Tee sivuosiin taitteet. Taitteen saat parhaiten tehtyä taittamalla pohjan ensiksi etu- tai takapuolelle. Voit suruttaa painaa paperiin kunnon taittoviivat.
6. Taita kassin yläosan ylimääräiset paperit sisälle. Leikkaa ensin saman mittaiset viillot reunoihin. Jos paperia on runsaasti, käännettävää paperia ei tarvitse liimata kiinni.


7. Tee reiät kassin kahvoja varten. Kiinnitä kahvat.8. Halutessasi voit leikata pahvista tai kartongista kassin sisälle tukipohjan, joka vahvistaa kassin pitoa.

Jos käytät kassin teossa kovin ohutta paperia, laita paperi kestävyydeen takaamiseksi kaksinkerroin. Kuvan kassissa ei ole käytetty liimaa lainkaan, vaan hyödynsin kuvioteippiä sen teossa.2 kommenttia:

Marika KK kirjoitti...

Siis ihanan helppo ja hieno ohje, jaan oitis ;) ja liityin lukijaksi ja seuraajaksi...todella kiva blogi sinulla ;)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Kiitos Marika!Yllättävän helposti sitä saa kivoja lahjapusseja sekä rasioitakin aikaan.Voisinkin rasiaohjeita laittaa pikimmiten jakoon.