lauantai 22. marraskuuta 2014

Jouluko se siellä kolkuttaa?

Kaikenlaista sitä kanssa! Meillä lapset tarttuivat imurin varteen torstai-iltana. Porkkanakin oli valmiina: Lupasin kaivaa joulukoristelaatikot esille, jos talo saadaan siivottua. Kova oli motivaatio tytöillä, ja niin meille saapuivat ensimmäiset joulumerkit.

Joulu tuoksuu kanelille, appelsiinille ja monelle muulle mausteiselle ihanuudelle. Clasulta ostetut ihanat pienet peltipurkkukynttilät voisi vaikka sujauttaa opettajan tai päiväkotitädin joulumuistamispussiin. Toistaiseksi kuitenkin muita suunnitelmia ja kynttilät luovat meille ihanaa tuoksuaan, lupausta lähestyvästä joulusta. En polta kynttilöitä sellaisenaan, vaan isoissa lasipurkeissa.

 Oletko sinä ihastunut kulkusten kilinään? Täällä on oikein kulkusfani. Onnekseni kaupoissa on monenmoisia kulkuskoristeita myynnissä. Irtokulkusiakin, sellaisia isompia, löysin kaupasta tänä vuonna ensi kertaa. Kohtuuhinnalla, ja Stockalta. Onni oikein potkaisi. Olen niitä jo viritellyt eri paikkoihin. Esittelen aikaansaannoksiani lähipäivinä tarkemmin.Tuo kuvissa näkyvä kuusi on omin käsin tehty viime jouluksi Näppi-käsityökoulussa, jossa vietän aina viikottain yhden illan. Kuusi tehtiin näin, jos haluat itsekin koettaa: 

- Vala jalka kuivabetonilla muoviastiaan (viilipurkki on juuri sopivaa kokoa).
- Laita valuvaiheessa paksu rautalanka kahti taitettuna betoniin pystyyn.
- Kun kuusen jalka on kuivunut, kieputa ensin paksua rautalankaa spiraalimaisesti kuusen jalan ympärille.
- Kieputtele eri paksuisia rautalankoja kuusen oksiksi.
- Kiinnitä lopuksi rautalankoihin pieniä helmiä koristeeksi.
- Taivuttele vielä latvatähti.Meidän kodin jouluihin rantautui viime vuonna ensi kerran olkipukki. Haluaisin vielä oikein sellaisen jätti-ison sisääntuloaulaa koristamaan, mutta mistä sellaisen saisi?4 kommenttia:

Liisan kotona kirjoitti...

Kivan näköinen kuusi. Tuollaisenhan voisi joskus tehdäkin. Terveisin Liisa, Liisan kotona

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Näyttävä on kuusi, pienestä koostaan huolimatta. Helppotekoinen, mutta helmien kiinnittäminen vaatii hivenen kärsivällisyyttä. Siitä vain testaamaan!

Virtasia – Nina Virtanen kirjoitti...

Tää kuusi on kyllä ihana :)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Kiitos Nina! Siitä vain testaamaan.