tiistai 19. elokuuta 2014

Pahanhajuinen vinkki

Oi pojat kun meillä haisi eilen pahalle. Koti-insinööri yökkäsi ulko-ovella niin kovasti, että meinasi jatkaa päiväänsä vielä töissä. Ai mikä täällä oikein tuoksui? No tietenkin ne kuuluisa lehtikaalisipsit. Ne on toi epämääräinen, ei tarkka, kasa tuossa lyhtyjen edessä. Parempaan otokseen en iltahämärässä pystynyt. Blogimaailmassa ne ovat vanha juttu, mutta myöhäisherännäisenä niitä vasta eilen testasin. Tuoksu oli uunivaiheessa kaamea, kuten kaaliruoissa yleensäkin. Maku taivaallinen, ja ah niin terveellinen. Tai siis en tiedä, aika paljon niihin piti laittaa öljyä sekaan.


Näin ne tein:
- Revi kaalin lehdet pieneksi suuhun sopivaksi silpuksi
- Laita ne kulhoon ja kaada sekaan öljyä. Öljyä kaikki lehdet.
- Ripottele sekaan mauisteita oman maun mukaan. Meidän sipsit maustettiin suolalla.
- Paista uunipellillä 150-asteessa reilu vartti uunin mukaan.


Oi kun niistä tuli hyviä. Jopa meidän nuorin neiti puolitoistavee niistä piti. Koti-insinööri jätti maistamisen väliin. Ei tiedä, mitä menetti.


3 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

VArmasti hyviä..:)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Siitä vain testaukseen! Juuressipsejä voisi porkkanasta ja punajuurestakin koettaa tehdä. Joskus olen testannut, mutta nyt tajusin etten ole tarpeeksi laittanut niihin öljyä.

Suvikukkasia kirjoitti...

Noita olenkin miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä ja maistella. Kovasti niistä tosiaan on ollut puhetta jokapaikassa.