tiistai 12. elokuuta 2014

Villan kotoisa kosketus + ARVONTA

Kanivinossa on nyt uutuuskirjan äärellä. On kirja-arvostelun aika.

Villan kotoisa kosketus on kesän alussa ilmestynyt uutuuskirja kustannus Mäkelältä. Kirja lupaa kannessa villan kosketuksia niin neuloen, virkaten kuin huovuttaenkin. Jo kirjan kansi lupaa lukijalle kuvamaailmansa kautta, että nyt käsissä on kirja, joka tarjoaa tyylikästä ja modernia tekemistä. Viehätyin niin kovasti itse kirjan kannesta. Sopivan tyylikästä ja simppeliä makuuni.Kirjassa vahva pääpaino on tunnelmissa. Tunnelmien kautta lukija pääsee niin autiolle kesän hylkäämälle rannalle kuin villan alkulähteille lammaslaitumelle. Kuvamaailma tempaisee lukijan mukaansa. Uskallan jopa väittää, että kirja on kaunista ja viihdyttävää katseltavaa, vaikka ei osaisi/ei haluaisi tarttua virkkuukoukkuun tai puikkoihin.

Visuaalinen maailma tempaisee lukijan mukaansa. Vasta tunnelmamatkan jälkeen kirja tarjoilee teko-ohjeet kirjassa nähtyikin villatöihin. Ohjeita lukiessa saattaa kuitenkin törmätä yllätyksiin, varsinkin jos muistaa, että kirjan kansi lupailee virkkausta. Suurennuslasin kanssa ohjeista saakin etsiä ne pari virkkaajalle sopivaa ohjetta, sillä suuren suuri enemmistö ohjeista on neulontaohjeita. Taitava virkkuukoukulla tekijä tosin ammentaa kuvamaailmasta parhaat ideat ja tekee itse ohjeet vastaavanlaisten töiden toteutukseen. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ohjeet ovat selkeät. Niiden oheen on myös vinkiksi merkitty ohjeen vaativuustaso.


Kirjan varimaailma on mustavalkoista.

Villan kosketus on siitä viehättävä kirja, että se esittelee monipuolisesti villatuotteiden käyttömahdollisuuksia. Käsistään taitava tekee kirjan ohjeilla päällisen niin nojatuoliin, kukkapurkkiin, tyynyyn kuin kattolamppuunkin. Tähän kirjaan kannattaa siis tutustua, jos etsii uusia ideoita ja haluaa tunnelmoida kauniiden kuvien äärellä.

Olen saanut kirjan arvostelukappaleeksi. Laitankin sen nyt mielelläni kiertoon teille lukijoille. Jos haluat olla mukana kirjan arvonnassa, kommentoi kommenttikenttään kertomalla, mitä kaikkea haluaisit lukea blogistani nyt tulevan syksyn aikana. Arvonta alkaa nyt ja päättyy syyskuun ensimmäinen päivä.

20 kommenttia:

Jenni E. kirjoitti...

Huovutuksesta olisi kiva lukea, jotain kotiin tai lahjaksi?

Unknown kirjoitti...

Ihania malleja :)

Unknown kirjoitti...

Ihania malleja :)

Suvi kirjoitti...

Löysin vasta blogin ja vaikutti hyvältä! Tuo huovutus olisi syksyä kohti ihanaa, jotain muuta kun hattuja ja lapasia esim. Tuunaus mielessä jotain

Voikukka kirjoitti...

Helposta huovutuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Jotakin helppoa lapselle. Siis sellaista, mikä on nopea ja helppo aloittaa ja jättää kesken, eikä vaadi hirveän paljon jatkuvaa keskittymistä:)
s.kansakoski(at)luukku.com

Unknown kirjoitti...

Huovitus kiinnostaisi ja tämä kirja arvostelukin oli kiva
Leena

Jolana kirjoitti...

Joulukoristeaskarteluista (ehkä ei nyt ihan vielä syyskuussa:) ja kynttilöiden teosta :)

Suvi S kirjoitti...

Olisipa ihana kirja. Tuosta löytäisi varmasti paljon ideoita joululahjoihin monella eri tyylilajilla. <3

Ilokseni kirjoitti...

Minuakin kiinnostaisi sitten jo hyvissä ajoin ennen joulua kaikenlaiset jouluaskartelujutut, vaikkapa kransseja, kynttilöitä ja sen sellaista :)

Unknown kirjoitti...

Huovutus- ja joululahjaideoita kaipailisin. lankalinna(at)gmail.com

Unknown kirjoitti...

Huovutus kiinnosta myös minua.

Talvikettu kirjoitti...

Mukana ollaan, vaikuttaa tosi kivalle :)

Virtasia kirjoitti...

Kirja vaikuttaa kivalta. Virkkaukseen suuresti hurahtaneena tietysti kaipailisin enemmänkin siihen liittyviä kirjan ohjeita mutta kuten totesitkin, ainahan muita ohjeita voi soveltaa. Kun nyt huovutus on moneen otteeseen mainittu, niin alkoi se itseänikin enemmän kiinnostamaan ;)

jEnNi kirjoitti...

Kaikki askarteluideat ovat tervetulleita :)

Unknown kirjoitti...

Oletkohan koskaan tehnyt mitään paverpool kovetusaineella? Itse olen totaalinen vasta-alkaja (eli en ole edes kaikkia tarvittavia tarvikkeitakaan hankkinut). Tämän tyyppiseen työhön olisi mm. kiva saada ideoita. Myös erilaiset koru-ideat kiinnostavat :).

Tuija kirjoitti...

Koruaskarteluihin olisi kiva saada uusia inspiksiä :)

Millanen kirjoitti...

Huovutusideat kiinnostaisi :)
millanen2@gmail.com

EevaM kirjoitti...

Helposti itse tehtäviä joululahjavinkkejä olisin vailla ja tuunaus kiinnostaa aina. Vaikuttaa ihanalta kirjalta!

Maaria kirjoitti...

Jouluaskarteluvinkit ja itsetehdyt lahjat, niistä lukisin mieluusti!
marvu954(at)hotmail.com