tiistai 25. huhtikuuta 2017

Tennareiden valintaopas Kun ikää tulee lisää, jalat vaativat laatua yhä enemmän kengiltä. Jalat ovat koetukselle, teet sitten työtä istuen tai seisoen. Myös vapaa-ajan harrastuskenkien suhteen, oli sitten kyse vaikka vain pitkistä kävelylenkeistä, kannattaa olla tarkkana. Pitkä lenkki huonoilla kengillä kostautuu helposti rakkoina, jalkakipuina ja hiertyminä.

 

Olen itse jo pitkään etsinyt sitä täydellistä tennaria. Huonoissa kengissä kun ei tule kuin kiukkuiseksi. Sainkin mahdollisuuden testata työkäyttöönkin tarkoitettuja superkevyitä tennareita Color4Caren valikoimasta. Testissä ollut kenkä yllätti jo paketista tultuaan keveydellään. Kenkää on testattu nyt erilaisissa olosuhteissa: kävelylenkillä, talkootöissä ja toimistohommissa. Ja sisustushommissa (lue: asiakkaan kohdetta toteuttamassa), tottahan toki. On ollut mukava huomata, kuinka kengän materiaali on mukautunut juuri oman jalkani mukaan. Kengät ovat hengittävät, eikä pitkänkään käyttöajan jälkeen kenkiä poisotettaessa nenään tulvahda tunkkaista tuoksua. Testaamani tennarit ovat täällä.

 Kenkien valinta ei ole helppo juttu. Yksi helppo ohjesääntö valinnalle on, että kengän pitää tuntua jalassa hyvältä. Toinen valintaa helpottava tekijä on se tieto, mitä tarkoitusta varten kengät hankitaan. Esimerkiksi juoksuharrastusta ei pidä aloittaa vanhoilla kesätennareilla, ne ovat se varmin juoksuinnon tappaja.

Kun valitset kenkää, kiinnitä huomiota

  • tukevaan pohjaan: pohja saa taipua vain päkiän kohdalta
  • tukevaan kantakappiin eli kengät takaosassa olevaan jäykkään osaan: se saa antaa periksi vain hieman
  •  kiinnitykseen: kenkä pitäisi saada tukevasti jalkaan kiinni
  • käyntivaraan: urheilukengässä pitäisi olla tilaa kengän etuosassa n. 1.5 cm
  • materiaaliin: valitse materiaali käyttötarkoituksen mukaan
  • kapeuteen: liian kapea kenkä aiheuttaa jalan virheasentoja 
  • HUOM! Kenkä on liian pieni, jos varpaat osuvat kengän päähän. 


    Hummel Aero1 Sininen
Jos liikut paljon, kengän vaihtoväli saattaa olla vuodenkin sisällä hankinta-ajasta. Kiinnitä siis huomiota kengällä kuljettuihin kilometreihin, älä siihen, kuinka uudet tossut ovat. Ja niitä tennareita, lenkkareita ja ballerinoja voi heittää poiskin. Varsinkin niitä vanhoja ja jalassa epämukavia.

Kiitos mahdollisuudesta tennaritestiin Color4Care.


Jos tarvitset työssäsi laadukkaita työsandaaleja, käy tutustumassa täällä. 

Ei kommentteja: