lauantai 6. toukokuuta 2017

Sano se kukkasin: Kuinka valita kukka toiselle?
Minulla on ollut ilo tutustua naiseen, joka loihtii kukkasilla iloa toisille. Toisinaan hänen tekemänsä kukka-asetelmat tuovat lohtua surevalle. Mutta kuinka valita oikea kukka anopille, rippilapselle tai omalle äidille.

- Ei ole yhtä oikeaa tyyliä, ei voi olla, ollaan kaikki erilaisia, jokaisella on oma mieltymyksensä, toteaa Tiina Latva-Rasula kukkiensa keskellä lapualaisessa kukkakaupassa.

 -Paras lopputulos kuitenkin saadaan jos antaja voi mennä hetkeksi saajan maailmaan ja todella yrittää miettiä mitä on saajan värimaailmaa ja mieltymys. Maailma olisi paljon parempi paikka jos toinen toisillemme antaisimme kukkasia.Tiinan ihania kukkia voit ihailla muun muassa täällä.


Entä kuinka valita se tilanteeseen sopiva tai kuuluva väri?
-Valkoisen ja vihreän liitto on aina varma valinta. Se ei loukkaa ketään, ei missään tilanteessa. Se istuu kaikkien kotien sisustukseen myös mainiosti.
-Valkoinen kimppu lisättynä lime ja runsaat vihreät on myös rauhoittava ja arvokkuutta viestittävä. Siihen on myös helppo lisätä hiukan lilan sävyjä, niin saadaan kimppu surevalle.

Itse ilahdun, jos mies joskus heikkona hetkenä muistaa minua kimpulla. Kuinka opastaisit kukkakimpun hankkimisessa aviopuolisolle?
-Rakkausasioissa on turha lähteä koittamaan kepillä jäätä, jos ei ole ihan varma rakkaansa värimaailmasta.Valitaan siis punainen ruusu tai vaihtoehtoisesti vaaleanpunainen. Näiden värien eri sävyistä syntyy upeat kimput. Kihlaaprin kimppuun laitan ehdottomasti vaaleanpunaista ruusua.

Kannattaa selvittää, mikä on se oman rakkaan inhokkikukka, ettei tule vikatikkiä valinnassa.

          -Kukissa keltainen on vaikea väriä. Lapualla sitä sanotaan petturin väriksi.
Keväällä ei ole keltaisen voittanutta. Keltaisella on myös piristävä vaikutus, Tiina toteaa.
-Sininen on ehdottomasti valkoisen kanssa suosituin osanottokimpun väri.

Veteraanit ja isänmaallisuus yhdistetään myös tähän värimaailmaan.

Eri vuodenaikoina toimivat parhaiten eri värit. Esimerkiksi syksyn väri on oranssi, keväällä keltainen ja pastellisävyt, talvella ja joulun aikaan punainen, kesällä taas kevyet ilmavat kimput.

Oma uusi kukkasuosikkini on neilikka. Nytkin niitä kukkii kotipöydällä iso kimpullinen. Tekisi mieli hakea vielä toinenkin neilikkakimppu maljakkoon.

Ei kommentteja: