lauantai 6. toukokuuta 2017

DIY-vinkki: Tee itse matkamuistosi


Kesä ja loma-aika lähestyy. Samalla lähestyvät myös hetket, joita halutaan tallentaa kodin arkeen erilaisten muistoesineiden muodossa. Jos ei innostu lomamatkalta ostamaan pinssejä tai jääkaappumagneetteja, sitä voi tallentaa mökkirannan tai aurinkorannan hiekkaa pulloon. Tai tehdä kuten minä: poimia talteen meren kuljettaman puunoksan. Oma oksani on niinkin kaukaa kuin Pietarsaaresta, mutta muistoja sekin kantaa mukanaan. Oksa sellaisenaan on kierinyt meillä aluksi auton takaluukussa, lopulta askartelupöydällä.


Tänään sain inspiraation ja päätin tehdä oksan avulla seinävaatteen. Materiaalina on esterontelokuitu, sillä ajattelin sen pitävän värinsä ajan saatossa paremmin kuin perustrikookuteen. Kyseessä on oikein pikavinkki, sillä tekoon ei mennyt kuin hetki aikaa. Suunnitteluun toki sitäkin enemmän. Loppusilauksena tasoitin vielä seinävaatteen hapsuja myötäilemään oksan omaa muotoa.


Haaveilen, josko seinävaate majaisili kesän meidän terassin lautaseinässä. Mutta vielä toistaiseksi nostin sen kylmiä öitä suojaan meidän sisääntuloaulaan.

Oksassa kiehtoo minua se, että se on luonnollinen oksanpaikoista lähtien. Kenties juuri siksi, jokainen perheen lapsista on uuden seinävaatteen nähtyään todennut, että toi on hieno! Kerrankin siis onnistuin lasten mieleen.

Mukavaa viikonloppua! Nauttikaa tästä valosta.


Ei kommentteja: