torstai 20. huhtikuuta 2017

Unelmahommissa: Näyteikkunan tuunausta


Ympäri Suomea järjestetään pitkin vuotta erilaisia muotoiluviikkoja. Seinäjoella on parhaillaan käynnissä Seinäjoki Art & Design Week. Tapahtuma tuo taiteen ja muotoilun peruskaduntallaajankin ulottuville. Yksi viikon hienommista ponnistuksista on pilotti Keskusten      liikkeet design-silmin (Into Seinäjoki), jossa neljä "designeria" on saanut tehtäväkseen uudistaa jonkin keskustan yrityksen ilmeen.

 Uudistettavat kohteet ja teemat:
  • Valkoinen Puu (Kahvila), vihersisustaminen
  • LähiTapiola, näyteikkuna Epstorilla
  • Hair and Beauty Spa, graafnen ilme (hintalaput tms.)
  • Huvikumpu, kassa-alueen lisämyynti
Itselläni on ilo olla yksi neljästä designerista, kohteeni on LähiTapiolan näyteikkunan somistaminen. Seuraavaksi kutsunkin sinut nojatuolimatkalle tekemääni somistukseen. Lähtötilanteen näet alta.

Tila vaati maalausta. Ennen varsinaista tilan somistamista maalari kävi paikalla ja loihti seinälle vakuutusyhtiön elämänturva-ajatteluun sopivan maailman, pihapiirin. Tähän saakka näyteikkuna oli ollut lähinnä messurekvisiitan säilytyspaikka. Toimiva toki noinkin, mutta kovin hajuton ja mauton.
Kävimme yrityksen kanssa pienen aloituskeskustelun hyvissä ajoin ennen työn alkua. Toiveeksi asetettiin näyteikkunan suhteen se, että sen elementit muuntautuisivat vuodenkierron mukaan. Kohderyhmäksi valikoituivat työikäiset eli ikähaarukka näyteikkunalla on aika laaja, kuten toki on myös yrityksen asiakaskuntakin. Värimaailman pääelementit on valittu yrityksen graafisesta ilmeestä. Koska kesäaika on edessä, ikkunan pienesineet vievät nyt katsojan mukanaan kohti kesää ja siihen kuuluvia elementtejä: puutarhanhoitoa, leikin riemua, mökkeilyä ja kesäelämää. Joulusesonkina ikkunassa tulee olemaan toisenlainen tunnelma ja ilme.Onnistuimme yrityksen kanssa löytämään somistukseen yhteisen sävelen. Kiitän yritystä erityisesti siitä ennakkoluulottomuudesta, jolla lähdimme toteuttamaan näyteikkunaa. Ikkuna varmasti pysähdyttää ohikulkijan paremmin kuin perinteinen roll up-ikkuna tai messuseinän avulla rakennettu valkoinen näyteikkunakoppi. Nyt ikkunassa on paljon katsottavaa.

Somistuksen harsokukukat ovat aivan ykköskukkia erilaisiin somistuksiin. Ne nimittäin säilyttävät ulkomuotonsa samanlaisina kuivuessaankin. Nyt tuoreina ne loivat näyteikkunaan upeaa kesäniityn tuoksua. Näyteikkunan kaikki kasvit ovat oikeita, mutta helppohoitosia. Erityisen ihastuttavia ovat pienissä puutaloissa olevat minikaktukset. Ikkunan yksi juju on kasvien lisäksi keinu, jota ohikulkijat jo kovin ihastelivat ohi mennessään. Onneksi rohkeasti valitsimme keinun köyden väriksi mintunvihreän. Se istuu hyvin yrityksen värimaailmaan.

Suunnittelutapaamisessa löysimme monta hyvää ideaa näyteikkunaan toteutettavaksi, joten yrityksellä on nyt mahdollisuus niidenkin ideoiden turvin uudistaa näyteikkunaansa silloin tällöin.Somistuksen pienet puutalot on helppo somistaa vuodenkierron mukaan kerta toisensa jälkeen uudelleen. Seinän puutaloa löytyy myös ikkunan oikeasta reunasta, jonne rakensimme lasten katsottavaksi maatilan. Lapset katsovat näyteikkunoita hyvin eri korkeudelta kuin me aikuiset. Tästä syystä lapsia kiinnostavat elementit vietiin alas lattialle.
Iso kiitos projektista vielä Sirpalle ja Tiinalla LähiTapiolaan!

7 kommenttia:

Mari / puolitoistakerrostakotia kirjoitti...

Ihan mahtava!

Unknown kirjoitti...

Tosi hyvä!

Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Todella onnistunut toteutus! Hienoa!

iris kirjoitti...

Hieno tuli. Mielenkiintoinen - sellainen, että siihen ainakin minun katse kiinnittyi!

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Tämä on hieno!!

Marika - Kotini on helmeni kirjoitti...

Hieno tuli! 😍

Taina kirjoitti...

Hieno! Mistä seinällä oleva naulakko?