perjantai 2. joulukuuta 2016

Kun kuusi seinälle hyppäs


Joulukuusesta voi olla montaa mieltä. Jouluun se kuuluu, oli mielipide mikä tahansa. Toiset tykkää siitä vihreänä ja aitona, toiset valkoisena ja tekokuusena. Toisia ottaa henkeen sen tuoksu, toiset taas eivät voi sietää sen neulasia, joita löytyy kaikkialta vielä juhannuksena.

Meillä sisälle taloon kannetaan jo neljättä joulua valkoinen kuusi. Kuusen piti olla väliaikaisratkaisu sinä jouluna, kun kuopus oli syntymäisillään ja halpakaupasta hain kuusen olohuonetta koristamaan jo hyvissä ajoin ennen joulua, jotta lapsilla olisi edes joulukuusi ilonansa, jos äiti ja isä olisivat joulunpyhät synnyttämässä pikkusiskoa. Valkoinen kuusi on kuitenkin hurmannut koko perheen: Meille se ei korvaa perinteistä joulukuusta, vaan se on enemmän jouluinen sisustusjuttu.

Tänä jouluna kuitenkin hyvissä ajoin on taloon saapunut musta kuusi. Teippaamalla lasten kanssa seinälle tehty kuusi on mallia helppo: Se pysyy pystyssä, sitä ei tarvitse kastella, eikä se saa aikaan astmakohtausta.Teipillä saa seinään kuviot helposti. Teippiä ei pidä venyttää missään vaiheessa. Jos teipin laittaminen seinään menee venytyksen puolelle, alkaa teippi pian rullautua seinästä pois.

Meidän kodin kiviseinissä pysyy parhaiten musta sähköteippi. Sitä saa ainakin Clasulta ostettua. Olen kokeillut arvokkaammilla ja kuviollisilla teipeillä teippausjuttuja, mutta aina  hetken päästä ne tipahtavat seinältä alas.  Toki sähköteippikin aina välillä voi rakoilla, mutta jos malttaa painella sitä rauhassa seinään välillä kiinni, saa teipillä pitkäaikaisen kuvioratkaisun koko joulusesongin ajaksi.


Kuvissa näkyvät 100 % villaa olevat pussit ovat uudet suosikkini. Avevan* villapusseja on kolmea eri kokoa. Niiden jujuna on ns. ripustussilmukka, jonka ansiosta pussit voi nostaa vaikka naulakkoon roikkumaan.

Kuten kuvista näkyy, meidän Tuffe-kääpiösnautseri valtaa aina ensimmäiseksi kodin sohvat, kuten tuon 50-lukulaisen vuodesohvan. Sohva on saanut uuden elämän Marimekon kankaasta tehdyn irtohupun ansiosta. Tässä sohvassa on huono nukkua, mutta hyvä istua.


 Meille nostetaan tänä viikonloppuna esille se valkoinen kuusi. 
Samalla musta kuusi hyppää seinältä pois.

Mukavaa viikonloppua!Ei kommentteja: