keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulun suosikkituoksusi on?


Mikä on joulun suosikkituoksusi? Tätä tänään itse pohdin, kun törmäsin riisipuuron tuoksuisiin tuoksukynttilöihin. Jouluun liittyy niin paljon rakkaita tuoksuja, tuoksumuistoja ja tuoksujen kautta suuhun tulevia makuja, että on vaikea nimetä yhtä rakkainta joulutuoksua. Aika kärkisijoilla riisipuuro on kuitenkin tuoksulistallani.

Meidän perheen yksi ehdoton jouluherkku on riisipuuro. Sitä keitellään ympäri vuoden aina silloin, kun ei ole aikaa tarkemmin pohtia, mitä syötäisiin. Uunissa riisipuuro valmistuu kuin itsestään, kunhan sitä ei unohda sinne...


Joulun kattaukset ovat siitä kivoja, että koska joulu ei ole haudanvakavaa aikaa, niin ei joulukattauksenkaan tarvitse olla vakavaa. Leikittelen itse kaapista löytyvillä astioilla. Milloin viinilaseissa kasvaa hyasintteja, milloin puurolautanen hoitaa salaattivadin virkaa. Viikonloppuna puolestaan meillä syötiin taas riisipuurot teekupeista. Kuvan kupit ja lusikat ovat HR-Livingin maahantuomia.

Tulevana viikonloppuna aion tehdä lisää herkkuja pukinkonttiin. Herkut pakataan struutteihin. Erityisesti kuvassa näkyvät chilimantelit ovat meillä kaikkien mieleen tänä jouluna. Niiden ohjeen olen jo aiemmin jakanutkin, se on täällä.


Yksi tämän joulun ehdoton makumuisto tulee varmasti muuten olemaan Omar-suklaat. Oi miksi menin niitä maistamaan juhlissa pari viikkoa sitten, en saa niiden jumalaista makua mielestäni millään. Niitäkin on sujahtanut jo pukinkonttiin menevien lahjojen sekaan. Tuoksuvin terkuin täältä havujen ja hyasinttien tuoksun keskeltä!


Ei kommentteja: