perjantai 7. joulukuuta 2018

Jouluisia ja helppoja makuja

Hei, meidän vanhin lapsi on teini-iässä ja ottaa jo ihanasti vastuuta muun muassa tarjoilujen leipomisesta. Tytön bravuuri ovat wilhelmiinat, jotka maistuvat vauvasta vaariin. Mikä parasta, niiden raaka-aineet löytyvät useimmiten kaapista valmiina. Wilhelmiina-ohjeissa on usein mukana siirappia, joka antaa taikinaan mukavan mausteisen maun. Hätätapauksessa sen voi jättää poiskin, mutta silti lopputulos on maistuva. Wilhelmiinoja leivottiinkin meillä eilen viikonlopun vieraille tarjottavaksi.


Perinteinen suomalainen pulla on taas oma leivontasuosikkini. Pullat onnistuvat aina, kunhan käytät leivonnassa aitoja raaka-aineita ja muistat vaivata taikinaa, etkä paista pullia liian kuiviksi uunissa. Vaivauksen ei tarvitse olla raivokasta ja pitkäkestoista, vaikka toiset muuta väittäisivät. Itse vaivaan hetken, ja lopputulos on aina hyvä.

Joulupulla syödään meillä tällä kertaa kuusen muodossa. Pullien väliin laitoin kanelin ja sokerin sijaan tällä kertaa vaniliinisokeria. Tuli kotiinkin aivan ihana tuoksu näistä leipomuksista.

Wilhelmiinat Kanivinossa tyyliin syntyvät tällä ohjeella.


Ei kommentteja: