lauantai 16. joulukuuta 2017

Kirjavinkit joulutunnelmaa kohottamaan tai pukinpussiin


Oma jouluni alkoi tänäkin vuonna jo varhain syksyllä. Kaivoin esille joulukirjat, joista hain ideaa ja tunnelmaa tulevaan jouluun. Usein pysyn samoissa vanhoissa joulukuvioissa, mutta tärkeintä on kirjojen selaaminen. Täksi joulusesongiksi on ilmestynyt kolme mainitsemisen arvoista joulukirjaa. Nämä omasta hyllystäni löytyvät ja tulen taatusti näiden tunnelmiin, resepteihin ja ideoihin palaamaan tulevinakin vuosina. Jos oma joulumieli ja -tunnelma on vielä hakusessa, näiden kirjojen avulla se saattaa löytyä. Itse ainakin ilahdun aina kirjalahjoista, eli tässäpä myös lahjavinkkiä. Lopussa esittelyssä myös pari muuta täsmäideaa pukinkonttiin.


Sahramia, kanelia ja inkivääriä, unohtamatta suklaamakuja. Niistä on Leilan makea joulu -kirja tehty. Suosittelen kirjaa mausteiden ystävälle, joka tykkää leipoa, mutta ei jaksa kikkailla liikaa. Kirja täynnä ajatonta joulutunnelmaa ja runsaasti uusia ohjeita vaikka läpi vuoden leivottavaksi. Seuraavaksi aion itse tehdä joulupullataikinan Leilan makuun. Sen salaisuus on siinä sahramissa.


Blogikaverini Miia Seppälän joulukirja Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa oli pakko saada käsiin heti sen tultua painosta. Miian tunnelmallinen tyyli iskee lukijan tajuntaan ja saa hoksaamaan, että pienilläkin ideoilla saa kivoja joulujuttuja aikaan. Erityisesta kirjan vinkeistä jäi mieleen ihanat suklaalusikat. Menevät testiin sillä hetkellä, kun joulukonvehdeista on jäljellä enää ne ei-tykätyt.
Löytyykö hyllystä jo aiempi Happy Homes -kirja? Oli kirja hyllyssä tai ei, Happy Homes Christmas on ehdoton hankinta sisustusmaailmasta kiinnostuneille. Wow mitä tunnelmapaloja kirja pitää sisällään suomalaisista kodeista. Eleetöntä, mutta näyttävää. Tunnelmallista, kuvat tarinoita täynnä. Kirjan takana Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen. Hienoa tiimityötä.

Pari muuta kirjavinkkiä:
 

Sauna ja suomalainen kuuluu yhteen. Oli sitten koti maalla, kaupungissa, kerrostalossa tai hirsitalossa. Hyvä sauna -kirja johdattaa lukijan suomalaisten erilaisten saunojen äärelle. On viimeistellympää Kirja sopii saunaihmiselle, joka nauttii hyvistä kuvista. Seassa myös tee se itse -ihmiselle pieniä vinkkejä saunahengessä. Meillä on kääpiösnautseri. Sen vuoksi minuun osuu kuin naulan kantaan Makkosen poikien tuotteet. Makkosen poikien päiväkirja pitää sisällään reilun kirjoitustilan/päivä ja mukavia päivämäärään sopivia sutjauksia koiraherroilta. Kaiken kaikkiaan kalenterit ja päiväkirjat ovat hyviä lahjoja kaiken ikäisille. Vaikka sähköinen kalenteri on syrjäyttänyt perinteiset kalenterit, voi kalenteria täyttää vaikka sääpäiväkirjan ominaisuudessa.

Itse odotan saavani joulupaketista muun muassa Maaret Kallion uusimman kirjan. Aina pukki on kirjalla muistanut, joten eiköhän myös tänä vuonna.

Ei kommentteja: