sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kodin ihmeaine, tunnetko jo sen?

Paketoin juuri ystävälleni oivan kesätuliaisen. Ison palan laadukasta Marseille-saippuaa. Ihmeainetta, joka sopii moneen tilanteeseen. Sen vuoksi se on mitä parhain tuliainen vaikkapa mökkiläiselle tai veneessä kesäänsä viettävälle.

  

Marseille-saippua tulisi löytyä jokaisen kodin siivouskaapista. Sen kanssa voi puhdistaa vaikka ja mitä. Oma äitini pesi muutaman kerran vuodessa vaaleat nahkasohvat tällä saippualla. Kun veistää pienen palan saippuaa lämpimään veteen ja antaa saippaun sinne liueta, saa hyvän peruspuhdistusaineen sohvan peruspuhdistukseen.

Sama liuos sopii yleensäkin kaikenlaisten nahkapintojen (myös kengät ja vaatteet) hoitoon, niin peruspuhdistukseen kuin ongelmatilanteisiinkin.  Kuivunut nahkapinta nuortuu tällä liuokselle pyyhittäessä. Luin jostakin vinkiksi, että liuos ensin kevyesti vaahdotetaan haluttuun pintaan, sen jälkeen pintaa puhdistetaan rätillä ja lopuksi pyyhkäistään kuivaksi puhtaalla kankaalla.

Olipa joku saanut vaaleasta mokkanahkapinnasta kynsilakkatahrankin pois tällä saippualla. Eli kannattaa ongelmatahroihin uhrata palata tätä saippuaa. Vaikka nahkapinnoista tässä kirjoitan, hyvällä menestyksellä Marseille-saippualla saa muitakin ongelmamateriaaleja puhtaaksi. Erityisen ihanteellista saippua on villan ja silkin puhdistuksessa.

Kauneudenhoitoammattilaiset puolestaan pesevät niin siveltimet kuin meikkisienetkin tällä saippualla. Tätä en ole itse testannut, mutta hyväksyviä kommentteja lukenut asiasta sieltä ja täältä.

Toiset pesevät myös kasvonsa ja hiuksensakin tällä saippualla. Omaa kokemusta ei siitä ole, mutta käsien peruspesussa palkinnoksi saa pehmeät ja hyvinvoivat kädet.
Mihin sitten perustuu tämän ihmesaippuan teho? Marseille-saippua on hyvin rasvaista. Kuten kuvan saippuaan on painettu, on se tuhtia tavaraa, sisältäen 72 % kasviöljyjä. Se on perinteisin menetelmin valmistettu padassa keittäen.

Kuvien isoa Marseille-saippuaa myydään muun muassa Stockmannilla. Lue lisää myyntipaikoista ja sarjan muista tuotteista täältä. 

Postaus toteutettu yhteistyössä tuotteen maahantuojan kanssa.

-------------

Hei, palasin vielä päivittämään tätä postausta. Kyselin yhdessä fb-ryhmässä Marseille-saippuan käyttövinkkejä. Tässä teille niistä muutamia vielä:

- Raasta saippuaa pyykin sekaan. Saat raikkaan tuoksuista pyykkiä.
- Toimii erityisen hyvin vaaleiden mattojen pesussa.
- Kun päänahka on kuiva ja herkkä, kokeile pestä hiukset Marseille-saippualla.
- Erityisen toimiva herkän ihon pesuun.
- Kokeile koiran turkin pesuun.
- Yleensäkin mainio saippua kaikkien tahrojen poistossa.
 

p.s. Saippuapalan kaveriksi kesätuliaiseksi sopii mitä parhaiten vaikkapa tiskirätti. Kuvassa pakettiin mukaan pääsee käsin virkattu tiskirätti.