sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Tuoksumuisti

Kuinka moni saa vielä mieleensä lapsuudenkesien tuoksuja? Ihmisen tuoksumuisti on ihmeellinen. Se vie meidät kerta toisensa jälkeen menneisiin hetkiin. Ihanimpia ovat juuri nuo lapsuusajan muistot, jotka pölähtävät mieleen vaikkapa kesäistä pellonlaitaa kulkiessa tai shampoopulloa mökkisaunassa avatessa.

Upeita muistoja tuoksujen muodossa jää mieleen myös muilta mailta. Ne keskieurooppalaisten laventelipeltojen tuoksut ja meren pauhu taustalla. Ai että, niillä elää pitkään.

Tämän kesän hitiksi on perheessämme noussut rautamyrtiltä ja sitruunalta tuoksuva suihkusaippua. Sen tuoksu sopii niin meille neljälle "naiselle" kuin perheen isällekin. Ilman eläinkokeita valmistettu saippua on riittoisaa ja varmaan koko kesä reissuineen saadaan saman pullon kanssa mennä.Kuvassa näkyvä pumppupullo on saman sarjan käsivoidetta. Ainakin näin kesäkäytössä rasva on sopivan kosteuttavaa, tuoksukin sopivan hillittyä. 

Rautamyrtti eli verveine on itselleni vieraampi kasvi. Googlettamalla sain sen selville, että kasvilla on ainakin verisuonia supistava vaikutus. Aionkin näin kesäkuumalla kokeilla, kuinka turvonneet jalat reagoivat jalkakylpyyn, jossa on tuota rautamyrttiä sisältävää saippuaa seassa.

Tuotteet ovat Terra-merkkisiä. Niitä myydään muun muassa Stockmannilla sekä Oulun ja Tampereen Sokoksella. Katso maahantuojan sivuilta lista muista myyjistä. Näitä tuotteita olen nähnyt monissa pienissä sisustuskaupoissa ympäri Suomen, muun muassa suosikkikesäpaikassani Loviisan aitassa Turun kupeessa.

Lämmin kiitos tuotteiden maahantuojalle, jonka kautta olen saanut kesätestiin nämä tuoteihanuudet. Samaan sarjaan kuuluu muuten myös upeat isot Marseille-saippuapalat. Niistä tulee kohta uusi postauksensa, sillä innostuin kirjoittamaan saippuan käyttövinkeistä.


Ei kommentteja: