maanantai 1. elokuuta 2016

Puutarhamarjapaistos on uusi omenakaurapaistos


Lomasesonki on meidän perheessä ohitse. Lomalla on menty ja oltu mahdollisimman vähän kotona. Siitä johtuu tämä blogihiljaisuuskin.

Kummallinen kesä, sillä linnut ovat syöneet puutarhamme marja-antimia vain nimeksi. Pihamaallamme olevat vadelmat ovat jo pitkään olleet hävityslistalla, mutta siitä huolimatta niiden oksat oikein notkuvat tänä vuonna vadelmia.

Meidän perheen herkkua on omenakaurapaistos. Tällä kertaa paistoksessani omenat korvautuivat paremmin sesonkiin sopivilla mauilla, vadelmilla ja viinimarjoilla. Olen lupautunut elokuun ajaksi Fazerin Myslilähettilääksi ja sen innoittamana mysliä eksyi myös tähän herkkuun mukaan.


Tähän herkkuun sopivat muuten kaikki marjat sekaisin koosta, väristä tai kirpeydestä riippumatta. Jopa puutarhan perällä olevaa raparperia kannattaa pieni määrä heittää mukaan, vaikkei marja olekaan....
Puutarhamarjapaistos Kanivinossa tapaan (2 annosta):

- Sekoita puuhaarukalla keskenään pari desiä marjoja (pakasteetkin käy), desilitra mysliä, isohko kokkare voita sekä ruokalusikallinen hunajaa.
- Levitä uunenkestävään pienehköön astiaan (Teeman syvä lautanen on esimerkiksi sopivaa kokoa.) ja laita uuniin 200-asteeseen.
- Paistos on valmis, kun se on saanut hieman väriä.
- Nauti sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
 
Oman paistokseni paistoin tällä kertaa valurautaisessa blinipannussa. Paistos meni hetkessä alas vaniljakastikkeen kera. Koti-insinööri vähän moitti punaisia viinimarjoja kirpeiksi, mutta omaan suuhuni ne sopivat mainiosti.


Ei kommentteja: