sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Tammenoksa maljakkoon ja syksyn to do-listaa kasaamaanSe on virallisesti syksy nyt. Kynttilät saa sytyttää palamaan, villasukat on täällä vetäisty jalkaan ja teefriikki matkaa kotona paikasta toiseen teekuppi kädessä. Pihamaalla on sen verran tänään käyty, että tammesta taittui sisälle yksi oksa. Mies siellä kyllä ahkeroi minunkin puolestani, siitä pisteet hänelle.

Kesä tuli ja meni. Sen satoa on muun muassa mielessä muhivat kodin remonttihaasteet: wc:n ja yläkerran lattiat ovat siinä tilassa, että jotakin niille pitäisi tehdä.

Sisustamisrintamalla on kesäkaudella ollut omalla kohdallani hiljaista. Ideoita tosin sain ropakopallisen jokaisella kahdeksalla asuntomessuvierailukerrallani (kyllä, päätin ottaa kaiken irti oman paikkakunnan messuista). Kotona toteutustasolla olen päässyt vasta hankkimalla Lapuan Kankureiden Harlekiini-villahuovan. Se on loistava väripiristys pimenevissä illoissa. Meidän koirakin siitä pitää, vähän liikaakin...


Tosiaankin kymmenen vuotta sitten remontoitu mustavalkoinen wc-/suihkuhuone on siinä tilassa, että lattian saisi räjäyttää. Toisin sanoen lattian mustat mosaiikkilaatat irtoilevat ja ovat jo epäsiistin näköiset. En siis suosittele mustaa laattaa kosteisiin tiloihin. Meidän laatat eivät ole enää pariin vuoteen olleet kauniin näköisiä, edes lattian putsauksen jälkeen. Haaveilin että annamme tilalle vielä kymmenisen vuotta lisäaikaa mikrosementillä. Meidän lakeuksilla ei kuitenkaan sen tekijöitä noin vain löydykään. Muutenkin aloin jo kääntyä uudelleenlaatoittamisen puoleen, kun kuulin huonoja tarinoita haljenneista mikrosementtipinnoista. Heti kun näiden ajatusten kanssa pääsen eespäin, laitan kuvia tännekin. Nyt tuo pikaremonttia kaipaava tila ei kestä edes omia katseita. 

Sama on yläkerran vanhan koivuparketin laita. Kymmenisen vuotta sitten muutettuamme parketti oli jo melko naarmuinen. Pienet lapset ja koira ovat tehneet pintaan oman lisänsä. Mitä tehdä lattialle? Se pitää ratkaista, tai pää alkaa tällä sisustajalla hajoamaan.


Syksyn to do-listalla on myös pieniä juttuja. Kuten eskarilaisen huoneen pientä faceliftiä pienen tytön huoneesta koululaisen huoneeksi. Tyttö itse on tyytyväinen huoneeseensa, mutta äiti toivoisi jo pysyvämmän siisteydenkin kannalta, että jotakin huoneesta kannetaan kierrätykseen (ei pikkusiskon huoneeseen). Tänään tätä hommaa on aloitettu jo vaatekaapin perkauksella.

To do listalla myös nämä (sisältää pieniä tarpeita myös):
- Työtilan järjestäminen ja silmälle sekä selälle sopivan tuolin löytäminen sinne.
- Pihamaan siistiminen talvikuntoon (hyvissä ajoin, ei kiireessä ensilumen aikaan)
- Autotallin raivaus, jos vaikka joku autokin sinne kovilla pakkasilla mahtuisi.
- Kivituhkan tilaus ja levittäminen pihamaalle (jos tämän nyt sanoo ääneen, toteutuisikohan).
- Lyhtyongelman ratkaisu: Minkälainen olisi se meille sopivin pihalyhty? Asuintilat ovat katutason yläpuolelle, eikä lyhty näy meille sisälle etuovelta. Siihen olisi kuitenkin kiva löytää joku lyhty, joka pysyisi "tuulitunnelisisäänkäynnissä" ehjänä, ja joka ei kiinnostaisi ohikulkijaa nappaamaan sitä mukaansa. Olen haaveillut niistä jättilyhdyistä, mutta olen jättänyt ne kauppaan peläten tuulen kaatavan lyhdyt ja rikottavan lyhtyjen lasit.

Ja listassa vielä viimeisimpänä: Tarkoituksena on iltaisin antaa enemmän aikaa Pinterestille, sisustuslehdille ja virkkuukoukulle + inspiroiville blogeille. Liian paljon aikaa tuntuu nyt kuluvan vain yleiseen haahuiluun.

Olisi kiva kuulla, minkälaisia syystouhuja teillä on odottamassa. Itse en ole näitä aiemmin listannut. Jospa tämä listaus auttaisi niiden toteuttamisessa.


p.s. Tykkään muuten todella kovasti näistä kotimaisista Walonan kynttilöistä. En ole tuoksuille yliherkkä, joten valitsen näistä sen tuoksullisen version aina. Liekki palaa näissä kauniisti ja tuoksu on miellyttävä. You Are Star-kynttilää olen pantannut viimeiseen saakka. Alkaneen syyskuun kunniaksi se syttyi palamaan viime viikolla.

1 kommentti:

Marika KK kirjoitti...

Hyvä ide tuo listan pitäminen, siitä helppoa alkaa toteuttamaan!