maanantai 5. syyskuuta 2016

Pitsimekon tuunaus arkikäyttöönLapsen vaatekaappia siivotessa tuli vastaan valloittava pitsimekko. Pitsimekolla on kaksi salaisuutta: Se on kirpputoriostos ja se sai uuden elämän tuunaten.

En tiedä, onnistuinko näihin kuviin taltioimaan mekon salaisuuden, mutta sen alushame on kuvioitu kangasväreillä.  Kuvioinnista vastasi itse mekon kuusivuotias käyttäjä. Mekon pitsipinnan läpi pilkistääkin maalarin lempivärit oranssi ja keltainen, taitaa seassa olla muutama kullansävyinenkin pensselinveto.

Kangasvärien kanssa on kaiken kaikkiaan mukava uudistaa vaatteita ja sisustuskankaita. Värit levittyvät hyvin kankaaseen, kunhan muistaa kiinnittää kuvoitavan kankaan alustaan kiinni vaikkapa teipillä. Kun värit ovat kuivuneet, pitää ne vielä muistaa kiinnittää kankaaseen silittämällä ne vaikkapa sideharsokankaan lävitse. Tämä takaa pitkän iän väreille.Kankaiden kuvioinnissa olen työvälineenä käyttänyt eri paksuisia pensseleitä aina maalarin pensselistä lähtien. Myös erilaiset sienet, keittiösienet vaikkapa, sopivat hyvin värin levittämiseen. Kuvioinnissa onkin oma mielikuvitus vain rajana.
 

Nyt tämä pitsimekko matkaa nuorimman prinsessan kaappiin. Ilo huomata, kuinka pienellä vaivalla saa vanhoille vaatteille vielä pitkän elinkaaren.Ei kommentteja: