lauantai 23. toukokuuta 2015

Mekkotehdas ilman mekkoja

Tämän kevään yksi ehdoton harrastekirjauutuus on Mekkotehdas. Uusin Mekkotehdas keskittyy aikuisten vaatettamiseen, kun joitakin vuosia sitten ilmestynyt kirja oli täynnä ihanuuksia pienille neideille. Aikuisten Mekkotehtaassa on mukana paljon muutakin kuin vain kauniita moneen makuun sopivia mekkoja. Tämä huomio ilahdutti minua kovasti, sillä vaikka kirjan mekot ovat ihastuttavia, en ole vielä löytänyt aikaa niiden toteuttamiseen. Kassit, huivi tai vaikkapa kirjasta löytyvät ruokaohjeet ovat minulle sopivia sellaisia pikaisempia toteutuksia.


Oma suosikkini niistä muista kuin mekoista on suikaleista valmistettavat pallovalot. Valot on helppo toteuttaa vaikka niistä mekon ompelusta ylijääneistä kangassuikaleista. Tosin liisteriä ja pallojen teossa tarvittavaa kankaankovettajaa ei noin vain löydykään joka kodista eli ne pitää hankkia kaupasta.


Mekkotehtaan kuvamaailma on utuista ja unelmoivaa. Kuvat ovat kuin lupauksia edessä olevasta kesästä. Kirjaan oli poimittu myös muutamia makuelämyksiä. Ne ovat mukava mauste kirjassa ja auttavat lukijaa luomaan omaan kesäpäiväänsä Mekkotehdas-tunnelmaa. Reseptit ovat helppoja toteuttaa vaikkapa mökki- tai leiriolosuhteissa. Maistuisiko sinulle tuore ananas ja rosmariinihunaja? Minulle ainakin maistuu...Kauneus lähtee meikkipussista, ainakin joillakin meistä. Mekkotehtaan ohjeella valmistuu tilava pussi omasta lempikuosista.  Erityisen ihastunut olin kirjasta löytyneeseen huivivinkkiin. Huivi on oma somisteeni ympäri vuoden.

Ompelusta nauttiville kirjassa on hyvät ohjeet muun muassa aplikointiin. Aplikointi on kotiompelijallekin nyt se juttu kun halutaan yksilöidä vaatteita tai kasseja. Itse aion toteuttaa Mekkotehtaan ohjeella tilavan kesäkassin. Testiiin lähtee myös oma aplikointitaitoni.Kun sain uuden Mekkotehtaan ensi kerran käteeni, en tiedä mitä olisin ajatellut. Kirja on ihana, mutta lieneekö syynä pitkä odotus, sillä kirjan avaaminen ei ensi kerralla antanutkaan isoja ihastuksen elämyksiä. Vasta muutaman lukukerran jälkeen kirjan syvin olemus avautui ja uskallankin suositella kirjaa monentasoiselle kädentaitajalle.p.s. Näin loppuun esittelen kuitenkin vielä yhden mekon. Alla oleva Tyyne on kerrassaan ihana. Se ei ole yhtään Mekkotehtaan tyylinen, mutta on sitten kuitenkin. Eräs tuttavani on mekon jo toteuttanut. Mekosta tuli upea aikuiselle naiselle hyvin istuva prinsessaluomus.


Ei kommentteja: