maanantai 4. toukokuuta 2015

Kuin karkkikaupassa


Arvatkaa kuinka mulle kävi viikonloppuna? Olin pyörtyä.* En nyt oikeasti, mutta ajatuksen tasolla. Pääsin livenä käymään Paapossa, jota muuten seuraan aktiivisesti Facebookin välityksellä. Ja kyllä, käsillä tekevä ihminen saattaa pyörtyä Paapossa, sillä siellä oli kaikkea, kuten tästä kuvasikermästä saatat nähdäkin. Olo oli kuin pikkulapsella karkkikaupassa, sormia syyhytti ja kaikkea teki mieli hiplata.

* Tämä postaus sisältää kaupallisen linkin
 

Paapolla on oma filosofiansa (jos sitä siksi nyt voi kutsua) ideoiden ja ohjeiden jakamisen suhteen. Kaupassa on kehotus tuotteiden ja mallien kuvaamiseen. Tämä varmasti on kannattava juttu, sillä sitä kautta yritys saa mukavaa näkyvyyttä ja tunnettuutta osakseen. Alla olevan kuvan kantokoppa on hyvä osoitus tästä. Kun kuva valmiista kopasta julkaistiin Facebookissa, levisi se kulovalkean tavoin harrastajien keskuudessa ja sai monet innostumaan mallin kopioinnista. Ohje on käännetty myös englanniksi ja sitä kautta yritys on saanut yhteydenottoja ulkomailtakin.

Pohdimme muuten yrittäjän kanssa, ollaanko muualla maailmassa yhtä innostuneita virkkaamaan trikoosta kuin Suomessa. Tietääkö joku teistä asiasta? Käsityksemme mukaan trikookuteen saanti ei ole muualla kovinkaan hyvää.

Perinteisen suomalaisen paperinarun tuntevat kaikki. Se on valitettavan kovaa sormille työstettäväksi. Alakuvassa on ulkolainen paperinaruvastine, joka oli ihanan pehmeää. Unohdin napata sitä kotiin testiin, mutta pitänee kesän alkaessa virkata tuosta jotakin. Erityisesti nuo moniväriset paperinarut kiehtovat silmääni.

 Valosarjat toimivat eri tiloissa, vaikkapa terassillakin, ympäri vuoden. Onnistuisinkohan minä vastaavien toteutuksessa syksyllä? Värikkäistä paperipilleistä voisi saada kivat valot aikaan.

 Itse tehdyt tuotteet on kiva merkitä Handmade-lapuilla tai -napeilla. Nahkalapussa on sitä jotakin.


Helmiä Paapossa oli kaikissa sateenkaaren väreissä, kuten toki nappejakin. Jaankin lähipäivinä ohjeen kuvien kera korusta, jonka tein Paapo-vierailuista inspiroituneena.


Virkkaus on se minun tekniikkani jos neulomisen ja virkkauksen välillä pitää valita. Silmääni miellyttävät selkeät mallit, joilla on jokin järkevä käyttöfunktio. Näin on muun muassa virkatussa piirakkavadin suojassa sekä jumppapallon suojuksessa.


Tutustu Paapoon täällä. Kiitos Anne! Oli ihana saada olla vieraanasi Paapossa. Paapon myymälä on Alajärven keskustassa.

Ei kommentteja: