tiistai 19. toukokuuta 2015

Raparperin aika

Kesäkauden alku ilman raparpereja ei ole alku eikä mikään. Ystäväni tyrmäsi minut vuosi sitten maailman parhaalla raparperipiirakalla. Muistan syöneeni sitä heillä lukuisia paloja yhden yön vierailun aikana, mutta piirakka oli vain jotakin sanoin kuvaamatonta. 

Kenties olet kuullutkin piirakasta, ainakin jos seuraat blogiani Facebookissa. Kyse on siis Maisemakahvilan raparperipiirakasta. Jaan sen ohjeen tämän postauksen lopussa.

Piirakan salaisuus on sen helppous. Sitä tehdessä kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. Sopii mulle. Jujuna maussa on piirakan täytteeseen tuleva rahka, jonka ansiosta makuelämys on suussa sulava ja sopivan kostea.
 

Kylläpä raparperin palat ovat sitten silmään kauniita. Kesäistä värimaailmaa tarjoavia.

Kuvissa näkyvä Hanko-tarjotin muuten kertoo omaa tarinaansa lähestyvästä kesästä. Talven ajaksi tarjotin unohtuu kaappiin, mutta kesän korvalta syyskuulle saakka tarjotin palvelee meitä milloin kesäisten terassikahvien hetkellä, toisinaan taas se päätyy grillimestarin kaveriksi.


Nappasin kukkapenkin ensimmäiset kukat maljakkoon. Raikkaudellaan narsissit jaksavat jo ties kuinka monetta päivää ilahduttaa meidän perheen arkea.
 

Ja täältä voit luntata raparperipiirakan ohjeen.

1 kommentti:

Virtasia – Nina Virtanen kirjoitti...

Oi, sä muistit tämän ohjeen :) Meikäläinen menee aina ruuan suhteen sieltä, missä aita on matalin, heh! Onko teillä jo raparperit kasvanut noin paljon? Meillä vasta vähän lehdet pilkottaa mutta nopeastihan ne sieltä sitten varmasti tulee.