lauantai 7. helmikuuta 2015

Pitsi hiipii koteihin


Tammikuun alussa postasin puusta ja sen tulemisesta sisustukseen. Pitsi eri muodoissaan on varmasti monen maalaisromanttista tyyliä suosivan juttu ollut jo pitkään, mutta veikkaisin pitsin hiipivän meidän muidenkin koteihin kuin huomaamatta. Ainakin pieninä tehosteina.

Uusimmassa Marie Claire Idee -lehdessä pitsillä revitellään oikein kunnolla . Suosikkini on alla olevan kuvan syötävät pitsi-ihanuudet. Mistä ihmeestä sitä saisi tuollaisen pitsikuviota paistavan pannun/vohveliraudan haltuunsa? 


Lehden pitsikuvia katseltuani marssin työpajaani kaivaen esiin kaikkea pitsi-ihanuutta. Viime keväänä hankin muun muassa pitsikuvioista pakkausteippiä. Sillä koristelin muutamat lasipurkit nami- ja kynttiläpurkeiksi. Myös pitsiä pyöräytin lasipurkkien kaulaa koristamaan. Nopeaa ja mukavan näköistä somistamista ja kierrättämistä parhaimmillaan.Pitsillä on kuvioitu myös kuvassa näkyvät valkoiset tuikkukupit. Materiaalina on itsekovettuva massa. Olen kaulinut massasta levyn. Sen jälkeen levylle on levitetty pitsi painaen sitä varovasti massaa vasten. Tämän jälkeen massasta on leikattu pala, joka on käden ympärillä pyöreytetty niin isoksi rullaksi, että sen sisään mahtuu tuikkukynttilä. Tuota kynttiläjuttua ei tosin voi oikein kupiksi kutsua, sillä siinä ei ole pohjaa. Vasemman puoleiseen kynttilään olen tehnyt alustan massasta vanhaa kantta apuna käyttäen. 

 
(Lehtiaukeamat Marie Claire Idee 1/2015)


Ei kommentteja: