sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Uimakoppien joulu

Joulukalenteria pukkaa taas. Viisihenkisessä perheessä joulukalentereita ei voi koskaan olla liikaa. Vaarana vain näissä itse tehdyissä kalentereissa on se, ettei muista niitä täyttää. Monet kerrat olen herännyt keskellä yötä ja muistanut, että täyttämättä on. Tänä vuonna kyllä ajattelin kokeilla, josko aina viikon kerrallaan täyttäisin kalenteriluukut.



*Tämän postauksen kalenteri syntyi kuppikakkuvuoista. Nuo uimakopeilta näyttävät kupit muuntuivat helposti joulukalenterin luukuiksi.

Jo vuosien ajan meidän perheen joulukalenteri on ollut mallia naru, josta on roikkunut erilaisia kalenteriluukkuja. Monen monta vuotta luukkujen virkaa ajoivat tulitikkuaskit. Askit kuitenkin ovat jo tiensä päässä, joten oli aika kehittää jotakin uutta.



Kuppikakkuvuokien päälle katoksi taivutin pahvista katon. Piirsin paperille ympyröitä teekupin pohjaa apuna käyttäen. Leikkasin yhden viillon ympyrän sivulle (leikkaa viilto ympyrän keskikohtaan saakka). Viillon avulla liimasin paperia hieman päällekkäin ja katto oli valmis. Jokaista mökkiä lävistää naru, jonka avulla mökin saa riippumaan. Naru myös edesauttaa katon pysymistä paikallaan. Ison parsinneulan avulla vein narun kupin pohjasta läpi aina katon harjalle saakka.


Joulukalenterin teossa ärsyttävin vaihe on yleensä sopivien numeroiden etsiminen. Pinterest oli onneksi tässäkin apuna. Sieltä löytyi sopiva numerosarja, jonka avulla kolmasluokkalainen saa kerrata numeroita englanniksi.

Isänpäivän kunniaksi meidän iskä oli mukana kalenteritalkoissa. Hyvin sujui. Tämä uimakoppien joulu-joulukalenteri onkin toteutukseltaan tasoa aloittelijat eli siitä vain hommiin, oli peukalo keskellä kämmentä tai ei.




Kalenterin luukkunumerot löydät täältä. HUOM! Jos tulostat ne, huomaa että luukkuja on aina lukuun 25 saakka.

*Postaus toteutettu yhdessä Happy Mondayn kanssa.


p.s. Eivätkö ole aika söpöläiset nuo klemmarit, joilla mökit on kiinnitetty naruun roikkumaan. Ovatko nuo koiria vai jouluporsaita...

5 kommenttia:

Siskonpaneelisoppaa kirjoitti...

Ihanan erilaista! Uimakopit ja joulu yhdessä sai takuuvarmasti huomioni :-D

Marika KK kirjoitti...

Siis niiiin erinomaisen hyvä idea!!!!!!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi mikä ihana idea..:)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Ihanaa naiset kun tykkäätte! Vielä ehtii kasata vaikka minkälaisen kalenterin, saati sitten joulukoristeita kotiin. Illalla mun jouluilu kotona jatkuu koristeiden parissa.

Minna Enqvist kirjoitti...

Oi, heti lähti mielikuvitus raksuttamaan ja inspiraatio kehittymään! Hauska idea! Meidän tämän vuotinen kalenteri on tehty pahvirasioista ja pienistä kuusista, ohjeet ja kuvat löytyy mun blogista jos enää joulukalenterit kiinnostaa :)