maanantai 19. lokakuuta 2015

Julen kommer!!


 Kyllä. Luit oikein. Joulu tulee. Näin omin käsin tekevälle, joulu tulee vähän liiankin äkkiä. Sen vuoksi vinkkaan teille Kanivinossa-talon vuoden 2015 joulukalenterista. Tämän tekemiseen meni aikaa viikonloppuna pari tuntia eli aivan mahdoton aikasyöppö kalenteri ei ole.

Olen jo vuosia haaveillut paperipussi- tai kirjekuorikalenterista. Koska vuodelta 2007 ollut tulitikkuaskikalenteri veteli jo viime vuonna viimeisiään, oli aika toteuttaa suunnitelmat.

Kellarista löytyi sopivan kokoinen vanha kehys, joka sai ensin valkoista spraymaalia pintaansa. Maalilla en kuitenkaan onnistunut peittämään kehysten vaaleansinistä väriä. Kaapista löytyi avaamaton putkilo punaista akryyliväriä, joka olikin pensselin kanssa mitä helpoin levitettävä puun pintaan. Väri jopa kuivui nopeaan.

 


Kalenterissa roikkuvat pussit kuoseineen valikoituivat mukaan sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Erityisen tyytyväinen olen vanhasta sanomalehtipaperista tehtyihin paperipusseihin. Niissä ja kehyksen punaisessa on jotakin vanhanajan joulun tunnelmaa. Tiimarin poistomyynnistä olin kaukaa viisaana ostanut joulukalenterin numerotarroja. Omaan makuuni ne ovat hivenen liian romanttisia, mutta sopivat tämän vuoden joulukalenteriin mukavasti. Yläreunan kirjaimet ovat puolestaan vaneria.

Osaisiko joku teistä muuten vinkata, kuinka kalenterin yläreunassa roikkuva sydän on tehty? Se sopi kuin nenä päähän kalenteria somistamaan. Olen saanut sen joululahjaksi joitakin vuosia sitten. Materiaaliltaan se on puuhaketta, mutten ole sen valmistustapaa saanut selville. Juuri tänään haaveilin vastaavien tekoa jouluksi.

Kalenteri kaipaa vielä pientä hienosäätöä. En ole aivan tyytyväinen siihen. En raaskinut porata kehykseen uusia ruuveja, sillä siinä oli valmiina jo kolmessa tasossa ruuvit naruja varten. Kenties pussit pitäisi kuitenkin saada naruille väljemmin esille.  Kalenterin pusseihin aion sujauttaa pieniä viestejä ja välillä vinkkejä siitä, mistä kodin uumenista löytyy kyseisen luukun takaa löytyvä pieni lahja (suklaanamu tai vaikkapa jouluinen tarra-arkki).Mukavaa joulukalenterin kokoamista!

Ei kommentteja: