tiistai 16. kesäkuuta 2015

Omenapuiden huumassaMeidän kodin pihassa on kaksi maailman hassuinta omenapuuta. Toinen on korkea kuin kirkon torni, toinen taas käpertyvä yksilö, joka muodostaa oksintansa ansiosta pienen salamajan pihallemme. Tänä keväänä molemmat omppupuut ovat laittaneet parastaan. Kukkaloisto puutarhassa, puhumatta upeasta tuoksusta, on ollut mitä huumaavin. Kun siihen lisää vielä pari kukkivaa kirsikka- ja luumupuuta, on tämä tunnelmakuvaus täydellinen.Olen kiikuttanut kotiin maljakoihin ja kannuihin kukkivia oksia tässä lähiviikkoina oikein olan takaa. Erityisesti oksat tuntuvat istuvan tuossa Muurlan lasin kauniissa kannussa. Tykkään. Jos lukioissa on turkulaisia, on pakko mainita tuosta takana näkyvästä taulusta. Taulu on turkulaisen Kuidesignin Turkua esittelevä kokonaisuus.

Nuo pihan puut kukkivat vielä viimeisiä kukkiaan. Sääli, sillä se tarkoittaa että kohta on pionien aika, ja sitten puutarhan suosikkikaunottaret ovatkin antaneet minulle kaikkensa. Lupaan muuten lisää kukkapostauksia lähipäivinä, kunhan vain ehdin. Mukavaa juhannusviikkoa!
2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Voi kun raaskisikin kantaa omena- tai päärynäpuun oksia sisälle koristeeksi, näyttävät nimittäin kauniilta! Meillä on kaksi suhteellisen nuorta puuta, eikä niistä oikein viitsi oksia katkoa. Sen lisäksi toinen omppupuu näyttää pitävän tänä vuonna välivuoden, eikä ole tehnyt kukan kukkaa.

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Vanhassa puutarhassa on se plussa, että uskaltaa surutta katkoa tuota runsasta oksistoa. Vanhan puutarhan runsaus vain välillä muuten ottaa pannuun. Jos jotakin koettaa hävittää pihamaalta, palaa se takuuvarmasti vuosi toisensa jälkeen takaisin. Lyhyt on kuitenkin kukinta-aika puilla. Onnekseni tänä vuonna ehdin nauttia kukista aiempia vuosia paremmin, ihan ajan kanssa nuuskutellen ja silmäillen :) Ihanaa viikkoa sinulle Anu!