maanantai 14. syyskuuta 2015

PaperihulluuttaMilloin viimeksi olet hullaantunut jostakin uudesta jutusta? Se tunne, kun uskaltaa heittäytyä uuteen, on uskomaton. 

Sain ilokseni innostaa joukkoa naisia paperiaskartelun maailmaan. Joukko oli taidoiltaan kaikenkirjava, ja sekös oli mitä mukavinta. Kurssin loputtua saimme ihailla mitä ennakkoluulottomimpia luomuksia. Kurssilla aiheena olivat lahjarasiat sekä -pussukat. 


vi

Aloitimme rasioiden teon paperihylsyistä. Tyhjät wc- ja talouspaperirullat ovat mitä helpoimpia lahjarasioita. Kun hylsyn painaa lyttyyn ja päällystää, homma on melkein valmis. Pienellä koristelulla ja lopuksi taittamalla rullan päitä sisälle, lahjarasia on valmis. Tosin lopuksi rasiat on vielä kiva somistaa kauniilla nauhoilla ja teemaan sopivilla korteilla.

Kuten alla olevasta kuvasta näet, saimme aikaan toinen toistaan upeimpia rasioita.   Erityisen hyvin rasioiden koristamiseen sopii jo kertaalleen käytetyt lahjapaperit. Kaikessa askartelussa kannattaa muutenkin kokeilla kierrätyspaperia, kuten kellastuneiden kirjojen ja lehtien sivuja.Paperipussien teko on mitä helpointa. Ei tarvita kuin riittävästi paperia, malttia leikata paperin reunat suoriksi, vähän taittelua ja lopuksi liimaa saumojen liimaamiseen. Samoin kuin rasiat, pussit voi h-hetkellä somistaa mitä erilaisin tavoin. Kun pusseja on tehnyt varastoon, on niitä aina tarpeen vaatiessa kasa odottamassa. Pienellä loppukoristelulla paperipussit muuntautuvat teemaan kuin teemaan sopiviksi.
Paperipussi on hyvin muuntautuva. Kun pussin suun kääntää pohjan kanssa vastakkaiseen suuntaan, syntyy littanasta pussista ilmava pussi. Alla olevasta kuvasta näet mallia. Pussin voi sulkea teipillä, niittamalla sen suuhun koristeen tai kauniilla narulla.
Kaikki kurssilla tehdy pussit ja rasiat ovat hyviä esimerkiksi juhlasomisteina. Häissä ne toimivat hääkarkkirasioina/-pusseina, lastenjuhlissa niitä voi ripustaa viirien tavoin nauhaan ja jokainen lapsi saa julien päätyttyä valita nauhasta omansa. Itse aion tänä jouluna tehdä joulukalenterin paperipusseista. Voipa pussukoita ripustaa myös joulukuuseen.

Paperikurssin todelliseksi hitiksi nousi taiteltu paperirasia. Kuten alta näet, lopputulokset olivat huikaisevia. Samasta paperikasasta kuoriutui kurssilaisten käsissä omia yksilöitään.Kursseja vetäessäni olen huomannut, kuinka tärkeä vaihe on valita juuri ne itselleen sopivimmat paperit. Näin oli myös tällä kurssilla. Ja ymmärtäähän sen, sillä kaikki käsin tehtävät jutut on mukava tehdä myös itsensä näköiseksi. 

Alla olevan kuvan romanttiset kauneudet eivät sanoja kaipaa. Eivät valitettavasti kuitenkaan pääse kuvissa oikeuksiinsa. Erityisesti tuo silkkinauhalla somistettu rasia oli oikea namupala. 


Lämmin kiitos vielä upealla ja innokkaalle tyky-porukalle! 
Toivottavasti saitte kivoja ideoita mukaanne. 

Linkkivinkit:

Olen jakanut blogissani aiemmin ideoita valmiiden pussien somistamiseen. 


Tässä yksi ohje paperirasian taitteluun. (Kurssilaiseni saattavat huomata, että tekotapa videolla poikkeaa opettamastani. Jos huomaatte miten, laittakaapa viestiä kommenttiboksiin ;)...lopputulos on kuitenkin tismallen sama!)

Täältä taas löytyy kivoja ja toteuttamisen arvoisia lahjarasioita, pusseja jne. 

Taivuttelimme kurssilla myös origamimekkoja. Tässä linkki postaukseen, jonka lopussa on linkki taitteluvideoon.

p.s. Seinäjoen Kansalaisopistossa on marraskuussa kurssi, jossa pääset kädestä pitäen opettelemaan paperin taipumista rasioiksi sekä pusseiksi. Tule mukaan!

9 kommenttia:

MiiMii kirjoitti...

Onpas kivannäkösii! :)

Miia kirjoitti...

Voi, mulle tuli hirvee hinku askarrella kaikenlaisia paketteja :D Jouluttaakin jo kovasti! Noista vessapaperipaketeista sais myös tälläisiä: https://www.pinterest.com/pin/131519251594138722/

Santtu kirjoitti...

Kiitos vielä tätäkin kautta innostavalle vetäjälle, kun sait meidät tykyläiset vietyä täysin paperiaskartelun maailmaan työpäivän päätteeksi! :) Tästä sai kyllä niin kivoja ideoita jo jouluakin silmällä pitäen..

Miia kirjoitti...

Olipas pakko koittaa itekin, millaisia saisin aikaiseksi :D

Mari / puolitoistakerrostakotia kirjoitti...

Hei!

Ihania askarteluja!
Täällä blogi Seinäjoelta. Mitenkähän tuohon SOBlogeihin pääsisi mukaan :) ?!
Mari / puolitoistakerrostakotia.blogspot.fi

Mari / puolitoistakerrostakotia kirjoitti...

Hei!

Ihania askarteluja!
Täällä blogi Seinäjoelta. Mitenkähän tuohon SOBlogeihin pääsisi mukaan :) ?!
Mari / puolitoistakerrostakotia.blogspot.fi

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Sormiani syyhyttää opetella uusia rasiatekniikoita. Erityisesti kertakäyttökupista tehtävä rasia on mielessäni.

KataMaria kirjoitti...

Ihania askarteluja!

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Todella kauniita lahjarasioita ja -pussukoita :)