sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Tikkarit korvaan ja menoksi


Korut syyhyttävät sormiani nykyään erityisen kovasti. En enää tyydy niitä vain ostamaan, vaan teen niitä itse aina kun sopivia materiaaleja tulee vastaan. Erilaisissa tapahtumissa, joissa on käsityöläisiä myymässä tuotteitaan, kannattaa olla silmät avoinna. Monessa kojussa myydään priimatuotteiden lisäksi myös epäonnistuneita tuotteita, jotka ovat tuunaajaan unelmia, tai sitten erilaisia materiaalipusseja.

Piipahdin eilen Särkyneen sillan markkinoilla Ilmajoella. Sieltä käteeni jäi juuri noita hylättyjä töitä sekä pari materiaalipussia. Kun pääsin kotiin, olin onneni kukkuloilla. Yhdestä materiaalipussista kuoriutui yhteensä 12 erilaista sormusta. Pussissa oli myös paljon erilaisia juttuja korvakorujen ja muiden korujen tekoon. Lasten kanssa on jo tehty donitsikoruja (Pussissa oli valmiita donitseja, kiinnitin ne vain valmiisiin ketjuihin.) ja valkattu pari kaunokaista lahjaksi.

Yläkuvan piparminttukorvakorut valmistuivat tänään. Alla on kuvaa lähtötilanteesta. Korvakorun kannakkeen kiinnitin piparminttuun kuumaliimalla. Onko kokemusta, pitääkö se kuinka tällaiset materiaalit yhdessä?Yllätysten materiaalipussissa oli muun muassa päällystetyistä napeista tehtyjä sormuksia sekä alla olevat ihanuudet. Erityisesti tuo keltavalkoinen on omaan makuuni ja sopii rentoon kesämenoon.

Pussissa oli myös kaunis pronssin värinen ketju. Sen kaveriksi päätin pika-askarrella tupsun jämänahkapalasta. Leikkasin suorakaiteen malliseen palaan hapsuja ja rullasin palan pitkittäisuunnassa. Nahan kiinnitin koko matkalta (ei hapsuosa) kuumaliimalla. Ennen liimausta tein saksilla pienen reiän nahkaan ripustuslenkkiä varten. Kun varsinainen hapsuosa oli onnistuneesti liimattu, leikkasin ja liimasin tupsun yläosaan vielä nahkakaitaleen. Nopean ja näyttävän nahkakorun tekemiseen meni aikaa maksimissaan 15 minuuttia, jos sitäkään. p.s. Nahkaahan kuuluisi työstää veitsellä, mutta tällaisissa pienissä töissä voi käyttää saksiakin. Veitsellä nahkaa on kuitenkin parempi leikata ja jälki on kauniimpi. Jos käytät vaikka mattoveistä työstämiseen, valitse kova alusta ja muista leikata varovasti. 

Ei kommentteja: