sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kierrätyshuovasta weekend-kassi


Me KotoPirkot saatiin hetki sitten kiva haaste. Saimme haasteen tehdä Green Craft-huovasta jotakin teemoilla #retkellä #yhteiseloa #ulkoilmassa.

Kysyin lapsiltani, mitä retkelle tarvitaan mukaan. Kuin yhdestä suusta lapset totesivat että kassi. Ryhdyinkin hahmottelemaan huovasta meidän omiin tarpeisiin sopivaa kassia.

Meidän perheen yhteiset retket suuntautuvat usein jonnekin kaupunkikohteeseen, useimmiten kirjastoon tai uimarannalle ja leikkipuistoon. Kassissa on kohteesta riippuen eväitä, ja usean vuoden ajan olan kantanut kohteesta toiseen myös vaippoja sekä kosteuspyyhkeitä ja muuta vauvakamaa. Nyt onneksi kassin sisältö on muuttunut eväspainotteiseksi, kun pienin prinsessakin täytti juuri kolme vuotta.


Ristin valmiin kassin weekend-kassiksi. Toisin sanoen isohko kassi syö sisälleen parinkin päivän tarpeisiin tavaraa. Nykykasseissa onkin se hyvä puoli, että niiden useimpien sisään mahtuu pari pienempää kassia. Samoin on weekend-kassini laita. Olen sitä koekäyttänyt jo pariin otteeseen tyylillä käsilaukku kuntoon ja weekend-kassin sisälle. Isoon kassiin sitten olen heitellyt kaikki ne tavarat matkaan mukaan, jotka eivät käsilaukkuun sopineet.


Kassissa käytetyn Green craft-huovan pinta on eläväistä. Huopa valmistetaan kierrätetyistä neuleista, seassa on myös villaa. Moninainen materiaalin kirjo tuokin pintaan hienoja värillisiä kuviopintoja. Jos näet huopaa jossakin livenä (Taito-keskuksista voit ostaa materiaalia), kurkkaa sen molempia puolia, niin näet niiden pinnassa selkeän eron. Itse ihastuin huovan siihen puoleen, jossa kuviot ovat voimakkaampia.


Oman kassini pinnan kuvioin kangasväreillä. Sekä valkoisessa että hopeassa on seassa helmiäistä, joka antaa pientä kiiltoa kuvioihin. Kiilto ja pieni kimallus tuo sopivaa kontrastia melko korottuman huovan pintaan. Kuviot rajasin pintaan ensin maalarinteipillä, sen jälkeen levitin värin kassin pintaan.

Kassin hihna on mieheni vanha nahkavyö. Poistin vyöstä soljen ja tein toiseen päähän reikiä, jotta  vyön sai helposti kiinnitettyä kassiin, vyön toisessa päässähän reiät olivat jo valmiina.

Nyt kun kassi on pari viikkoa ollut koekäytössä, aion tehdä siihen vielä yhden muutoksen. Kassi lähtee seuraavaksi suutarille, joka saa kiinnittää vyön kassiin tukevammin kuin omilla välineilläni sen onnistuin kiinnittämään. Sen jälkeen kassin kestävyys paranee entisestään.Seuraavaksi suuntaamme lasten ja kassin kanssa kirjastoon!  Moikka!


3 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Todella kiva idea ja ihana toteutus.

Kanivinossa kirjoitti...

Kiitos Nelli L!!

Mamma A. kirjoitti...

Ihana kassi,kiva idea painaa kuviot:)Olen yriittänyt etsiä netistä kierrätyshuopa-nauhan hintaa siinä onnistumatta...