torstai 23. huhtikuuta 2015

Kun kaikki on Nurin&Oikein


Terveiset käsityön ystävien keskeltä! Viime viikonloppu meni muiden kässäilyihin hurahtaneiden kanssa Viking Gracellä Nurin&Oikein risteilyllä. Laivaan Turun satamasta nousi 250 innokasta eri ikäistä kässäilyn ystävää. Risteily oli loppuunmyyty eli rannalle jäi vielä joukko ihmisiä kutomaan sukkaa omissa oloissaan.

Vaikka näissä ekoissa reissukuvissa on lanka vahvassa roolissa, minähän en osaa sukkapuikkoja heilutella. Reissussa ihastusta kuitenkin herätti mukana ollut lankatalo ja lankayrittäjä, jotka saivat minut ja monet muutkin ihastelemaan Kölnin muotiviikkojen (meniköhän oikein...) neulospuolen tuulia. Seesteisiä värejä, mielikuvituksellisia leikkauksia, selkeyttä on ensi syksyn neulemuoti täynnä. Tykkäsin. Hetkellisesti jopa ajattelin, josko minäkin tarttuisin puikkoihin. Mutta ei. Pysyn edelleen  vain virkkuukoukun kaverina. Uusinta uutta neulerintamalla ovat muuten keveät hiilikuitupuikot sekä neliskanttiset puikot, jotka kuulema tasaavat neulojan käsialaa.


Katsokaa muuten alla olevaa upeaa verkkomaista pintaa! Pinta kuuluu keveälle hartiahuiville. Tunnultaan huivi oli kuin pilvenhattaraa olisi kosketellut. Kaunis.

Risteily oli toteutettu laivan konferenssitiloihin. Isossa tilassa oli erilaisia tietoiskuja ja muutama myynti-/tilauskoju. Pienemmässä kokoustilassa oli työnäytöksiä ja erilaisia esittelypöytiä. Joukossa oli muun muassa yksi bloggari, Kotilaiturilla.

Alla Kotilaiturin kojulta kaksi kuvaa. Virkkauksessa kuuma juttu on nyt kuulema virkatut tossut, jotka ovat erityisesti miesten mieleen. Edelleen myös afrikan tähti pitää virkkauspiireissä pintansa. Kiva vinkki virkkaajille on yläkuvassa vasemmalla olevissa patalapuissa. Kun trikookuteen kanssa yhdistää jämävillalankoja, saa aikaan erilaisia ja uniikkeja väriyhdistelmiä.
Paperinarupuolella tällä hetkellä puolestaan kuuminta hottia ovat paperinarukorut. Paperinaru on mukavan kepeä materiaali, joka taipuu moneksi, kuten kuvista näkyy.Tuossa alla olevassa kuvassa on jotakin kepeän keväistä! Toimisiko tämä pinta vaikkapa koko pöydän peittävässä pöytäliinassa?

Ja lapuksi makupala Kotilaiturilla-pöydän hauskoista ja tyylikkäistä korteista. Tykkään.


Lämmin kiitos kivasta Nurin&Oikein reissusta kivoilla matkakavereille, koko pussilliselle, sekä erityisesti Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisille. Ensi vuonna uudestaan!Ei kommentteja: