tiistai 28. huhtikuuta 2015

Väkerrä viipperät vapuksi

Moikka! 

Loihdit nopeasti vapputunnelmaa kotiin askartelemalla pari viipperää. En lupaa näiden viipperöiden pyörivän, mutta nämä ovatkin enemmän sellainen aikuiseen makuun oleva sisustuselementti. On kiva saada kotiin jotakin muutakin vappusomistetta ikuisten rumien ja roskaavien serpentiinien tilalla/kaveriksi.


Näin teet viipperän:

1. Leikkaa paperi neliskanttiseksi. Kaikki paperilaadut sopivat viipperään.
2. Taita paperi kahtia vastapäiset kulmat yhteen. Tee taitos molempiin suuntiin. Kun avaat paperin, taitokset ovat muodostaneet ruksin kulmasta kulmaan.
3. Leikkaa paperia taitoksia pitkin, mutta jätä muutama sentti (paperin koosta riippuen) keskustasta leikkaamatta.
4. Kun kaikki sakarat on leikattu auki, taita joka toinen sakara keskustaan.
5. Kiinnitä sakarat yhteen. Voit niitata ne yhteen, teipata tai liimata.
6. Kiinnitä nasta viipperän keskellä ja paina se paperin läpi kiinni tikkuun/pilliin/paperista tehtyyn tikkuun.
7. Viipperä on valmis!

VINKKI! Viipperän varreksi soveltuu puinen grillaustikku tai vaikkapa muovinen pilli. Myös paperiset pillit toimivat varsina hyvin. Voit myös paremman varren puutteessa tehdä varsitikun A4-kokoisesta paperista. Rullaa vain paperi kapeaksi rullaksi ja kiinnitä rulla tiiviiksi liimalla tai teipillä.Kanivinossa-talossa viipperät löysivät kodin vanhoista pulloista. Aion myös väkertää minikokoisia viipperöitä ja laittaa ne somisteeksi vappubrunssipöytään. Vain mielikuvitus on rajana näiden ihanuuksien kanssa!
1 kommentti:

Salla kirjoitti...

Kiva idea! Eipä ollut tullut mieleen noita itse tehdä. Kauniit paperitkin sulla. Kivaa vappua kevään jatkoa toivottelee entinen Fiskarettes-kollega :-)