maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lehtikaalin uusi koti

 
Kanivinossa-talon keittiön tasoilla on aina ruuhkaa. Erityisen ruuhkaisa tilanne on aina, kun innostun hamstraamaan erilaisia vihanneksi ja hedelmiä perheen hyvinvoinnin vuoksi. Rakastan vielä kaiken lisäksi itse puristettuja mehuja, joten senkin vuoksi keittiössä on vaikka mitä tuoretta aina tarjolla.




Iskinkin silmäni kuvissa olevaan turkoosiin koriin viime viikolla. Vaikka koreja, kulhoja ja muita on vaikka muille jakaa, päätin tämän ostaa. Tämän korin erikoisuutena on se, että ilmavuutensa vuoksi sen sisältö pysyy freesimpänä pitkään. Näin myös silmissäni miltä tuo kori näyttää kun on omenien aika.



Se on muuten tankoparsan aika, kuten kuvistakin näkyy. Tästä pikavinkit sen valmistamiseen. Korin lehtikaali puolestaan jalostui lehtikaalisipseiksi, jotka ovat vain minun herkkuni meidän perheessä. Riivi kaali pieneksi ja ota "kova keskiranka" pois. Laita sekaan öljyä, vähän sitruunamehua, ripaus suolaa ja mausteita maun mukaan. Vaikkapa paprikajauhe toimii hyvin. Levitä kaalinlehdet uunipellille ja laita uuniin n.150-asteeseen puoleksi tunniksi. Nam!


Ei kommentteja: