sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hellettä ja liidun makua


Helle on sakoittanut mun pään. Aina kun elohopea näyttää kunnon lämpöasteita (tai ainakin sääennusteet), sisäinen väkertäjäni herää ja alkaa tapahtua. Tällaisessa puuskassa viime viikolla iltamyöhällä mittasin, liimasin ja somistin ruokailutilaamme liitutaulun.


Kanivinon talon ruokailutilassa on vanhat puukaapit ns. peiliovilla. Yhden kaapin peiliin liimasin liitutaulutarraa ja leikkasin sen paikalla ollessa sopivan kokoiseksi. Muina välineinä oli puukirjaimia (katsokaa nyt mikä upea setti, mitähän muuta noista voisi keksiä?) sekä liitutaulutussi.

Tuo tussi on aivan mieletön väline. Olen ehtinyt jo testata sitä kukkaruukun pintaan, viinilaseihin (sillä seurauksella kylläkin, että lasi napsahti poikki...) ja olen todella vaikuttunut. Tussi lähtee pois vedellä eli en ikuisesti kirjoittanut muun muassa LOVE-sanaa viinilaseihimme. Sehän nyt olisi ollutkin jo noloa...

Uusi tuttavuus on myös liimautuva kangas, vai millä nimellä sitä voisi kutsua. Nuo menun sydämet on leikattu siitä. Kangas leikkautui kauniisti veitsellä ja leikkauksen jälkeen se vain tarran tapaan kiinnitetään.

Olen muuten koko viikon aina sopivassa välissä kuvannut tuota liitutaulua. Sen kuvaus oli maailman haastavin tehtävä. Senpä vuoksi saatte nyt tarkoituksella tuollaisen ruman vinokuvan nähtäväksenne. 

Tuo ihana graffiikkavedos "narri" tuossa taulun vieressä on muuten viime syksyiseltä Prahan reissulta. Eksyin vanhan kaupungin suulla kujan yhteen käsityöläiskauppaan, josta olisin kotiuttanut isommankin kasan tauluja. Mutta matkalaukkuni ja lompsani oli rajallinen. Ihana taulu, ihana kaupunki, ja kivat muistot!

Liitutaulutarra, liitutaulutussi sekä liimautuva kangas on muuten Emma´s & Mama´s* -verkkokaupan valikoimasta. Emma kertoi että kaikkea ei aina ole verkkokaupan puolella näkyvissä, mutta jos noita et sieltä bongaa, laitappa Emmalle viestiä menemään. Yhteystiedot löydät verkkokaupan sivuilta. 

* Sisältää mainoslinkin.
Ei kommentteja: