tiistai 23. kesäkuuta 2015

Saanko esitellä: Hamahelmistä koru

Pahoitteluni, jos et lainkaan tykkää hamahelmijutuista. Lupaan että  tämä on viimeinen sen aiheen päivitys hetkeen. Mutta olen niin kovin iloinen uudesta korustani. Jos seuraat minua Instagramissa, olet sen siellä jo ehkä nähnytkin.

Tein korun vielä aivan itse, kun hamahelmikoneemme meni nukkumaan ja äidin käsilaukussa sormia poltteli hamahelmikoruun tarkoitettu ketju.


Idean korun malliin sain Pinterestistä, mistä muualtakaan. Pinterest on itse asiassa täynnä hyviä ja toteutuskelpoisia ideoita hamahelmikoruista. Jos korvalehteni kestäisivät riippuvia korvakoruja, tehtailisin korvakorujakin helmistä.




Hamakoruissa on sitä jotakin kesän asuihin sopivaa. Hamakoruihin ostin ketjua askarteluliikkeestä. Korupihtejä en omista, mutta sain ketjun auki ja vastaavasti tiukasti kiinni saksilla kikkailemalla. Myyjä muuten lupasi, ettei ketju tummene lainkaan. 

P.s. Alla upea kirsikkajuttu helmistä. Siitäkin tulisi varmaan aika kiva kesäinen kaulakoru, mutta tekijä haluaa pitää kirsikat itsellään. Harmi. Kirsikkakoru olisi kiva lisä mustien vaatteiden kaveriksi.




maanantai 22. kesäkuuta 2015

Provinssirock ja Designcorner



Provinssirock on tämän viikon juttu. Keskiviikkona alkava viisipäiväinen tapahtuma kerää tapahtuma-alueelle paitsi hyvää musaa, niin jo toista kertaa muotoilua Designcornerin muodossa.



Designcorner tuo muotoilua festarikansan ulottuville. Viime vuonna siellä tuli shoppailtua useamman kerran. Muun muassa upeita koruja jäi sieltä ympärivuotiseen käyttöön.

Valitettavasti Corneriin eivät pääse kuin rockikansa eli Designcorner on tapahtuma-alueella vanhan myllyn kohdalla pääsisäänkäynnin lähellä.


Tässä postauksessa on upeita makupaloja Designcornerin tarjonnasta. Pahoin pelkään että moni tuote näyttää livenä vielä paremmalta, mutta tykkään siitä, että ostamalla näitä tuotteita tuen pieniä suomalaismerkkejä ja autan niitä tiellä menestykseen. Ainakin se on ihan passeli selitys mulle, jos jotakin tuotetta oikein kovasti haluan. (Näin tulee käymään, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.)




Viime vuonna meille muuten kotiutui Mustavan tuotteitakin. Ovat ihkaoikeaa eteläpohjalaista muotoilua.


Myös menneiden vuosien klassikkoja voi Designcornerista hankkia.


Ja nämä sukkahousut ovat namupaloja. Rohkeaan ja itsevarmaan jalkaan tarkoitettuja. Työkaverillani on tällaiset ja olen kuolaillut niiden perään.





Designcornerin löydät Facebookista. Nähdään ostoksilla!

p.s. Designcornerista saa myös jotakin todella uniikkia ja ainutkertaista: Saatavilla myös Paola Suhosen suunnittelema Provinssi 2015 limited edition t-paita. TAHTOO!

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesätekemistä lomalaisille: Hamahelmiä!



Nuo lastenhuoneiden siivojaan kauhut, hamahelmet, ovat meillä pitkän tauon jälkeen tehokäytössä. Meidän koululainen on innostunut Pinterestin loputtomasta ideatulvasta. Sieltä on bongattu erilaisia ideoita hamahelmitöihin. Nyt tuntuu, että hamahelmitaideteoksissa alkaa olla jotakin järkeä, jos nyt niin voi todeta. Meillä on tehty hamahelmistä kaulariipuksia ja avaimenperiä. Haaveilen myös löytäväni työhuoneeseen hautautuneet magneetit jostakin, jotta saan tehtyä hamahelmitöistä jääkaappimagneetteja.



My Little Pony -hahmot ja elokuvat ovat meillä kuumaa kamaa. Rainbow Dash taitaakin olla hamahelmitaitelijan oma suosikki valmistuneista töistä. Neiti on onnistunut tartuttamaan hamahelmeilyn myös meille vierailleille kavereillaan. Nyt juhannuksenakin sateen ropistessa kattoon hamahelmitöitä on tehty innolla.







Oma suosikkini valmistuneista luomuksista on Aku Ankka-avaimenperä. Kun tekovaiheessa jättää parin helmen aukon työhön, saa siihen kätevästi kiinnitetty narun, ketjun tai avainlenkin.




Olen kerännyt omalla Pinterest-tililleni erilaisia hamahelmi-juttuja. Käyppä kurkkaamassa!





torstai 18. kesäkuuta 2015

Kierrätysideoita keskikesän juhlan kunniaksi!



Mukavaa juhannusta! Juhannuksen kunniaksi päätin tehdä teille postauksen, jossa on parhaita paloja viime kesän tuunauksistani. Viime kesä meni kohdallani lasijuttuja tuunaillen. Betoniaskartelut pyörivät tosin silloinkin mielessäni, mutta jospa niiden toteutuksen aika olisi tänä kesänä.

Nyt kun keskikesän juhlaa vietetään, kannattaa kunnon tuunaajaan säästää juhlista sipsiputkilot sekä potentiaalisen malliset lasipullot.


Sipsiputkilo on helppo halkaista perusleipäveitsellä. Vain mielikuvitus on rajana purkin somistamisessa. Itselläni koristellut purkit palvelevat klemmareiden ja muun pikkutavaran säilytyksessä.


 Kauniita lasipulloja on saali heittää roskiin. Viime kesänä meidän perhettä palveli ahkerasti kuvassa oleva vesipullo. Sen kyljessä on liimalla kiinnittyvää kangasta sekä liitutaulutarraa.


Hullaannuin myös lasin kuvioimisesta ns. huurremaalilla. Punaisella juomalla täytetty pullo on kuvioitu Martha Stewartin maalilla sabluunan avulla.


Xylitol-pastilliaskista tuunaat puolestaan kätevän rasian vaikkapa laastareille ja muulle apteekkitavaralle.


Laudan pätkistä puolestaan saat kivan muistitaulun. Pyykkipojat kiinnitin lautaan kuumaliimalla.








Kukka- ja juomavinkki juhannukseksi!

Se on juhannus kuulkaa ovella! Meidän perhe saa vieraakseen ihania vieraita. Pöytään somisteeksi aion nostaa erilaisia puutarhan kukkia sekä Villa Bohemian-Blogin Hannan raikasta juomaa.



Isot, vanhat lasipurkit löytävät tiensä myös juhannuskattaukseen. Erityisen ihastunut olen ideastani käyttää isoja säilykepurkkeja ns. kukka-akvaarioina. Kukka-akvaariossani ideana on asetella muutama upea kasvi väljästi astian sisälle. Kun astiaan laittaa pohjalle tilkan vettä, akvaarion kasvit voivat siellä pitkään kivasti. Kuvassa olevat kukka-asetelmat tein jo viime viikolla ja vasta tänään heitin ne pois juhannuskukkien tieltä.



Lähestyvä kesäloma on tehnyt varmaan sen, että haaveilen pitsityynyjen tekemisestä. Pitsihimoissani kiinnitin kauniita pitsejä myös kukkamaljakkoina toimiviin lasipurkkeihin. Tietääkö joku teistä muuten alla olevan sinisen kasvin nimen? Meidän asuinalueella se tuntuu leviävän pihasta toiseen. On herkän kaunista onneksi. Meidän omenapuun alusta on tänä vuonna sinisten pienten kukkien vallassa.



Ja sitten siihen Hannan raikkaaseen juomaan. Meillä on iso kasa uusia SObloggareita, jotka treffasimme viime viikolla ensi kerran nyyttäreiden muodossa. Siellä saimme Hannan raikasta janojuomaa.

Villa Bohemianin raikastus
-Ananasappelsiinimehua
- Vichyä
- Tilkka valkoviiniä
- Pakkasessa käyneitä hedelmän palasia



Onnistuneita juhannusvalmisteluja itse kullekin!





tiistai 16. kesäkuuta 2015

Omenapuiden huumassa



Meidän kodin pihassa on kaksi maailman hassuinta omenapuuta. Toinen on korkea kuin kirkon torni, toinen taas käpertyvä yksilö, joka muodostaa oksintansa ansiosta pienen salamajan pihallemme. Tänä keväänä molemmat omppupuut ovat laittaneet parastaan. Kukkaloisto puutarhassa, puhumatta upeasta tuoksusta, on ollut mitä huumaavin. Kun siihen lisää vielä pari kukkivaa kirsikka- ja luumupuuta, on tämä tunnelmakuvaus täydellinen.



Olen kiikuttanut kotiin maljakoihin ja kannuihin kukkivia oksia tässä lähiviikkoina oikein olan takaa. Erityisesti oksat tuntuvat istuvan tuossa Muurlan lasin kauniissa kannussa. Tykkään. Jos lukioissa on turkulaisia, on pakko mainita tuosta takana näkyvästä taulusta. Taulu on turkulaisen Kuidesignin Turkua esittelevä kokonaisuus.

Nuo pihan puut kukkivat vielä viimeisiä kukkiaan. Sääli, sillä se tarkoittaa että kohta on pionien aika, ja sitten puutarhan suosikkikaunottaret ovatkin antaneet minulle kaikkensa. Lupaan muuten lisää kukkapostauksia lähipäivinä, kunhan vain ehdin. Mukavaa juhannusviikkoa!








Meidän vaari täytti 70

Kanivinossa-perheen vaari eli isäni täytti pyöreitä. Muistan vielä, kuinka juhlimme isän 40-vuotispäiviä. Väkeä oli sekä juhlaruokaa ja isällä oli hiuksissa pilkahdus harmaata. Isä tuntui jotenkin kovin vanhalta. Nyt kun isän juhlia valmistellessani katselin vanhoja kuvia, 40-vuotias isäni näyttikin kovin nuorelta. Ja eivät ne hiukset kovin harmaalta näyttäneet. Lapsen viattomissa silmissä kai vain kaikki aikuiset tuntuvat niin paljon vanhemmilta.

Pyysin isältäni jo joululahjojen teon hetkellä jotakin valokuvaa, jonka koki itselleen merkitykselliseksi. Sähköpostiini saapuikin silloin kuva isästä ensimmäisenä koulupäivänä. Tuota kuvaa olen mielessäni työstänyt jo joulukuussa, mutta myös pitkin kevättä. Nyt kun oli aihetta juhlaan oli aika toteuttaa suunnitelmat.




Tässä postauksessa vilahtaa vain tekemäni onnittelukortti. En ole lainkaan korttien tekijä. Tätä korttia oli kuitenkin mukava tehdä. Lopputuloksessa on jotakin uniikkia, saajalleen sopivaa. Kortti oli ainakin täysin erilainen kuin postipojan tuomat muut kortit, joissa useimmissa komeili ruusupuska. Kortin oikeaan yläreunaan olisi ollut mukava laittaa ne numerot, 7 ja 0, mutta silmiini ei missään osunut kauniita valmisnumeroita.



 Olen työstänyt kuvaa myös puulle, useampaankin otteeseen. Kuvansiirto puulle on vain osoittautunut vaikeammaksi kuin aluksi uskoinkaan. Mutta lupaan vilauttaa joku päivä tässä aika piankin kokeilujani tuossa haastavassa lajissa.

keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Upea kesäkassi virkaten


Hei kaikki! Alkukeväästä tein postauksen kevään uutuuskirjasta, Oma koppa. Neliö. Työkaverini ihastui postauksessa vilahtaneeseen kesäkassiin. Toukokuun koleudessa kävimme ostamassa kassiin lankoja. Lankahyllyllä kassin väreiksi valikoituivat musta ja puhdas valkoinen. Hyvä värivalinta, sillä nyt kassi sopii moneen asuun ja tilanteeseen.

Kassia varten on virkattu kasa isoäidin neliöitä. Hahmottelemalla paperille oman unelmien kassin saa helposti laskettua, kuinka monta neliötä omaan kassiin tulee virkata. Kassin kahvoihin kannattaa sisälle laittaa (virkata sen ympärille) paksu nauha/nyöri tai vaikkapa pala johtoa. Itse haaveilen vastaavasta kassista, jossa kahvat olisi tehty vanhasta vyöstä.




Oma maailman ihanin kesäkassini on oman mammani virkkaama auringonkeltainen verkkokassi. Se on kestänyt hyväkuntoisena jo lapsuudesta saakka. Laadulla ja huolelle tehty kassi tuntuukin palvelevan sukupolvelta toiselle.



Oma koppa. Neliön kirja-arvostelu ihanien kuvien kera on täällä. Ei muuta kuin virkkaamaan.