sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesätekemistä lomalaisille: Hamahelmiä!



Nuo lastenhuoneiden siivojaan kauhut, hamahelmet, ovat meillä pitkän tauon jälkeen tehokäytössä. Meidän koululainen on innostunut Pinterestin loputtomasta ideatulvasta. Sieltä on bongattu erilaisia ideoita hamahelmitöihin. Nyt tuntuu, että hamahelmitaideteoksissa alkaa olla jotakin järkeä, jos nyt niin voi todeta. Meillä on tehty hamahelmistä kaulariipuksia ja avaimenperiä. Haaveilen myös löytäväni työhuoneeseen hautautuneet magneetit jostakin, jotta saan tehtyä hamahelmitöistä jääkaappimagneetteja.



My Little Pony -hahmot ja elokuvat ovat meillä kuumaa kamaa. Rainbow Dash taitaakin olla hamahelmitaitelijan oma suosikki valmistuneista töistä. Neiti on onnistunut tartuttamaan hamahelmeilyn myös meille vierailleille kavereillaan. Nyt juhannuksenakin sateen ropistessa kattoon hamahelmitöitä on tehty innolla.







Oma suosikkini valmistuneista luomuksista on Aku Ankka-avaimenperä. Kun tekovaiheessa jättää parin helmen aukon työhön, saa siihen kätevästi kiinnitetty narun, ketjun tai avainlenkin.




Olen kerännyt omalla Pinterest-tililleni erilaisia hamahelmi-juttuja. Käyppä kurkkaamassa!





2 kommenttia:

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Hamahelmistä tulee kivoja juttuja ja lapsille mielekästä tekemistä :)

Kanivinossa/Miia kirjoitti...

Hamahelmien monipuolisuus kyllä yllättää aina kun jostakin bongaa uuden idean. Mulla on tilauksessa yksi kiva koruidea meidän hamatehtailijalta. Esittelen sen sitten, jos se koskaan valmistuu. Haasteena on lähinnä se, mistä löytää sopiva ketju koruun.